SİTEM ARAMA SONUÇLARINDA FAZLA ÇIKMIYOR

Amacımız, aldığımız her sorgu için yüksek oranda alakalı sonuçlar döndürmektir. Arama sonuçları arama dizinimizden döndürülür. Web'e içerik eklendikçe ve web'deki içerik değiştirildikçe arama dizinimiz de sürekli olarak değişir. İçeriğin değişmesi ve sıralama algoritmalarımızın güncellenmesi, arama sonuçlarında URL konumlarının değişmesine ve düşük bir ihtimal de olsa URL'lerin kaldırılmasına neden olabilir.

Bu değişikliklerin kafa karıştırıcı olabileceğini anlıyoruz. Sitenize web'deki diğer sitelerden çok sayıda bağlantı verilmişse, sonraki taramamız sırasında sitenizi yeniden eklememiz mümkündür. Herhangi bir sayfanın dizinimizde tutarlı bir şekilde veya belirli bir sırada görüneceğini garanti edemesek de, Web Yöneticisi Kurallarımız bir siteyi tarayıcı dostu bir durumda tutmakla ilgili yararlı ipuçları sunar. Bu önerilere uygun davranmak, sitenizin arama sonuçlarımızda tutarlı bir şekilde görünme olasılığını yükseltecektir.

Siteniz Google arama sonuçlarında görünmüyorsa veya sonuçlar öncekinden kötüyse, sorunu tespit etmek ve olası nedenlerini ortadan kaldırmak için şu adımları inceleyin.

Sitenizin Google dizininde olup olmadığını kontrol edin :

site: araması yapın
Bir web yöneticisi sitesinin arama sonuçlarımızdan düştüğünü bize bildirdiğinde, çoğu kez sitenin hala eklenmiş durumda olduğunu görüyoruz. Sitenizin hala dizinimizde yer alıp almadığını hızlı bir şekilde anlamak için sitenizin tam URL'siyle bir Google site araması gerçekleştirin. Örneğin, site:www.google.com.tr için yapılan bir arama şu sonuçları verecektir: http://www.google.com.tr/search?num=100&q=site:google.com.trsite: operatörü ve alan adı arasında boşluk bırakmamanız gerektiğini unutmayın. Site Durumu Sihirbazı, sitenizin dizindeki durumunu kontrol etmenizi sağlar, ayrıca Google'ın son zamanlarda ana sayfanıza erişip erişmediğini bildirir.

URL'niz için bir Google site araması gerçekleştirdiğinizde sonuç olarak sitenizin görünmesi, sitenizin dizinimize eklenmiş olduğu anlamına gelir.

Ancak siteniz önceden dizine eklendiği halde artık dizinde bulunmuyorsa Web Yöneticisi Kurallarımızı ihlal ettiği için kaldırılmış olabilir. Kuralları inceleyin ve herhangi bir sorunu düzeltirseniz tekrar değerlendirme isteği gönderin.

Sitenizin alan adınıza göre sıralandığını doğrulayın:

www.[alanadiniz].com.tr için bir Google araması yapın. Siteniz sonuçlarda görünmüyorsa veya sonuçlardaki sıralaması düşükse bu, sitenizin web yöneticisi kurallarını ihlal ettiği için cezalandırılmış olabileceğini gösterir. Sitenizle ilgili kötü niyetli yazılım gibi belirli sorunlar tespit edersek, bunu İleti Merkezi aracılığıyla size bildiririz. Sitenizi web yöneticisi kuralları açısından da incelemelisiniz. Tüm sorunlar giderildikten sonra, bir tekrar değerlendirme isteği gönderin.

Bizi yeni içeriğiniz hakkında uyarın
Siteniz çok yeniyse, henüz sitenizden haberdar olmayabiliriz. Google'a sitenizi bildirin. Google'ın yeni sayfaları daha hızlı keşfetmesini sağlamanın başka bir yolu da Site Haritası göndermektir. Siteniz zaten dizinde olsa da, Site Haritaları, önemli olduğunu düşündüğünüz sayfaları Google'a bildirmek için mükemmel bir yoldur.

Google'ın sitenizi bulup tarayabileceğinden emin olun :

Tarama, Googlebot'un Google dizinine eklenecek yeni ve güncellenmiş sayfaları bulmasını sağlayan işlemdir. Tarama işlemimiz, önceki tarama işlemlerinde oluşturulan web sayfası URL'lerinin listesiyle başlar ve web yöneticileri tarafından sağlanan Site Haritası verileriyle artarak devam eder. Googlebot, bu web sitelerini ziyaret ettikçe her sayfada bulunan bağlantıları alarak taranacak sayfalar listesine ekler. Yeni siteler, mevcut siteler üzerindeki değişiklikler ve geçersiz bağlantılar alınarak Google dizinini güncellemek için kullanılır.

Tarama hatalarını kontrol edin. Web Yöneticisi Araçları'ndaki Tarama hataları sayfası, sitenizde taramaya çalıştığımız ve erişemediğimiz URL'ler hakkında ayrıntılı bilgi verir. Lütfen bu hataları inceleyin ve mümkünse düzeltin. Googlebot, sitenizi bir sonraki tarayışında değişiklikleri alır ve onları Google dizinini güncellemek için kullanır.
robots.txt dosyanızı inceleyin. robots.txt test aracı Googlebot'un sitenizdeki URL'lere veya dizinlere erişimini engelleyip engellemediğinizi görmek için robots.txt dosyanızı analiz etmenizi sağlar.
URL'lerin meta etiketlerle engellenmediğinden emin olun.
Sitenizin yapısını inceleyin ve kolay erişilebilir olduğundan emin olun. Çoğu arama motoru metne dayalıdır. JavaScript, DHTML, görseller veya gezinme ve bağlantı oluşturmak için Silverlight gibi zengin ortamlar kullanıyorsanız, Googlebot ve diğer örümcekler sitenizi tararken sorun yaşayabilir.
Yakın zamanda sitenizi yeniden yapılandırdıysanız veya yeni bir alan adına geçtiyseniz, önceden sıralaması yüksek olan sayfaların sıralaması düşebilir. Bu durumdan kaçınmak için kullanıcıları, Googlebot'u ve diğer örümcekleri akıllı şekilde yeniden yönlendirmek üzere .htaccess dosyanızda 301 yönlendirmelerini ("RedirectPermanent") kullanın. (Bunu Apache'de .htaccess dosyasıyla, IIS'de ise yönetim konsolundan yapabilirsiniz.) 301 HTTP yeniden yönlendirmeleri hakkında daha fazla bilgi için bkz. http://www.ietf.org/rfc/rfc2616.txt.
Site Haritası oluşturmayı ve göndermeyi düşünün. Siteniz dizine eklenmiş olsa da, Site Haritaları, Google'a siteniz ve önemli olduğunu düşündüğünüz URL'ler hakkında bilgi vermenin bir yoludur. Site Haritaları, sitenizin dinamik içeriğe veya Googlebot tarafından kolayca keşfedilemeyecek başka/farklı içeriğe sahip olması durumunda veya siteniz yeniyse ya da sitenize verilen bağlantı sayısı fazla değilse özellikle etkilidir.

Google'ın sitenizi dizine ekleyebileceğinden emin olun başa dön

Googlebot, gördüğü kelimelerin tümünü ve bu kelimelerin sayfalardaki konumlarını içeren geniş bir dizin oluşturabilmek için taradığı sayfaların her birini işler. Ayrıca, başlık etiketleri ve alt öznitelikleri gibi önemli içerik etiketlerinde ve özniteliklerde bulunan bilgileri işleriz. Google, çok sayıda içerik türünü işleyebilir. Ancak HTML, PDF ve Flash dosyalarını işleyebildiğimiz halde Silverlight gibi diğer zengin ortam biçimlerini anlamada (örneğin tarama ve dizin oluşturmada) zorluk yaşıyoruz.

Sitenizin dizin istatistiklerini kontrol edin:

Bu istatistikler sitenizin Google dizininde nasıl temsil edildiğini gösterir.

Sitenizin yapısını inceleyin. Çoğu arama motoru gibi Google da metne dayalıdır. Bu, Googlebot'un görsellerdeki metinleri veya Flash dosyaları dışındaki zengin ortam dosyalarının çoğunda bulunan metinleri ya da JavaScript arkasında gizli olan veya oturum açmanızı gerektiren sayfalardaki metinleri okuyamadığı anlamına gelir. İçeriğinizin metne dayalı ve okunabilir olduğundan emin olmanız kullanıcılar ve Googlebot için daha erişilebilir olmasına yardımcı olur.

İçeriğinizin kullanışlı ve alakalı olduğundan emin olun :

En çok aranan sorgular sayfasını inceleyerek kullanıcıların sitenize nasıl ulaştığını öğrenin. İlk liste sitenizin en çok göründüğü Google aramalarını gösterir. İkinci liste, kullanıcıların tıklayarak sitenize ulaştığı Google aramalarını gösterir. Kullanıcıların neleri aradığını (birinci liste) ve sitenizi tıklayacak kadar ilgilerini çeken şeyin ne olduğunu (ikinci liste) anlamanızı sağladığı için bu bilgi özellikle yararlıdır. Örneğin, siteniz espresso makineleri ve kahve aparatları için yapılan Google aramalarında sık sık görünebilir. Kahve aparatları sorgusu ikinci listede görünmüyorsa bunun nedeni sitenizin kahve aparatları hakkında bilgi içerdiğinin kullanıcılar tarafından anlaşılmaması olabilir. Bu durumda daha ilgi çekici ve alakalı hale getirmek için içeriğinizi gözden geçirmeyi düşünün. Sitenizi anahtar kelimelerle doldurmaktan kaçının, bu durum sitenizin sıralamasının ve okuyucularınızın kullanıcı deneyimlerinin olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilir.

Google'ın sitenizi nasıl gördüğünü öğrenin. Anahtar kelimeler sayfası, diğer sitelerin sitenize bağlantı verirken kullandığı anahtar kelimeleri ve kelime gruplarını gösterir. Diğer kullanıcıların sitenizi nasıl gördüğünü anlamanız, hedef kitlenizi en iyi şekilde belirlemenin yolunu bulmanıza yardımcı olabilir.

Web Yöneticisi Araçları'ndaki HTML önerileri sayfasına bakın. Başlık etiketlerindeki ve meta açıklamalarındaki açıklayıcı bilgiler, sitenizin içeriği hakkında bizim için önemli bir kaynaktır. Ayrıca bu metin, arama sonuç sayfalarında görünebilir ve kullanışlı, açıklayıcı bir metnin kullanıcılar tarafından tıklanma olasılığı çok daha yüksektir.
Sitenizi tüm dünyaya duyurun. Sitenize gelen bağlantılar, Google'ın sitenizin kullanıcının sorgusuyla olan alakasını belirlemesine yardımcı olur. Başka siteler içeriğinizi değerli bulduğunda ve ziyaretçileri açısından yararlı olabileceğini düşündüğünde, web'in dinamik doğasının bir parçası olarak, sitenize doğal bağlantılar oluşturulur.

Güvenli Arama'yı kapatarak herhangi bir içeriğinizin yetişkin içeriği olarak işaretlenip işaretlenmediğini kontrol edin. Google'ın Güvenli Arama filtresi, pornografi ve belirgin şekilde cinsel içerik bulunan siteleri arama sonuçlarından eler. Hiçbir filtre %100 başarılı olmamasına karşın, Güvenli Arama anahtar kelimeleri ve kelime gruplarını, URL'leri ve Açık Dizin kategorilerini denetleyen özel ve gelişmiş bir teknoloji kullanır.
İyi bir görsel içerik, sitenize yönelik trafik oluşturmak için mükemmel bir yol olabilir. Görselleri yayınlarken mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini oluşturma konusunda dikkatli olmanızı ve görsel kurallarımıza uymanızı öneririz.

Bir rakibin, sıralamanıza zarar vermesi veya sitenizi dizinimizden çıkarttırması neredeyse imkansızdır. Başka bir sitenin sizin sitenize bağlantı vermesinden rahatsız oluyorsanız, söz konusu sitenin web yöneticisiyle bağlantı kurmanızı öneririz. Google, web üzerinde yayınlanan bilgileri toplar ve düzenler; ancak bu sayfaların içeriği bizim denetimimizde değildir.

Bazen, arama sonuçlarındaki dalgalanmaların nedeni veri merkezlerimizdeki farklılıklar olabilir. Bir Google araması yaptığınızda, sorgunuz arama sonuçlarını almak üzere bir Google veri merkezine gönderilir. Çok sayıda veri merkezi vardır ve bir sorgunun nereye gönderildiğini birçok faktör (coğrafi yer ve arama trafiği gibi) belirler. Tüm veri merkezlerimiz aynı anda güncellenmediğinden, sorgunuzla hangi veri merkezinin ilgilendiğine bağlı olarak biraz farklı arama sonuçları görmeniz mümkündür.
SİTEM ARAMA SONUÇLARINDA FAZLA ÇIKMIYOR

Hiç yorum yok: