GOOGLE SONUÇLARI ÖNCEDEN ALMA

Bazı aramalarda Google, tarayıcınıza ilk arama sonucunu siz daha tıklamadan yüklemesi için otomatik olarak talimat gönderir. En baştaki sonuca tıkladığınızda ilgili sayfa daha önce olduğundan daha hızlı açılır.

Google bu işlevi sunabilmek için Firefox ve Mozilla web tarayıcılarındaki özel bir ön yükleme özelliğini kullanmaktadır; bu sebeple sonuçları önceden yükleme özelliği Internet Explorer veya diğer web tarayıcılarında mevcut değildir. Web tarayıcınızın tercihlerinde ön yükleme özelliğini Mozilla Ön Yükleme SSS’sinde anlatıldığı şekilde devreden çıkartabilirsiniz. Firefox’ta ön yükleme özelliğini aşağıdaki işlemleri yaparak devreden çıkartabilirsiniz:

Adres satırına “about:config” yazın.
“network.prefetch-next” ayarına gelip değerini “False” olarak değiştirin.
Ön yükleme özelliği devredeyken Google arama sonuçları sayfalarını görüntülediğinizde web tarayıcınızın önbelleği, üzerine tıklamadığınız çerezler ve web sayfalarıyla dolabilir. Bu dosyaları tarayıcınızın önbelleğini ve çerezleri temizleyerek silebilirsiniz .

Bir web sunucusu çalıştırıyorsanız bu özellik hakkında site yöneticilerine özel bilgileri Site Yöneticisi SSS’sinde bulabilirsiniz.

GOOGLE SONUÇLARI ÖNCEDEN ALMA

Hiç yorum yok: