GOOGLE BLOGGER YARDIM

Yeni Blogger Düzenleri özelliklerini nasıl kullanabilirim:

Blogunuzun görüntüsünü değiştirmek istediğiniz her seferde HTML ve CSS'yle uğraşmaktan sıkıldınız mı? Aslına bakarsanız bu işi halletmenin daha kolay bir yolu var. Düzenler özelliği sayesinde sayfanızdaki parçaları sürükleyip bırakabilir, farenizi birkaç kez tıklayarak yeni yazı tipleri ve renkler seçebilirsiniz. Yeni oluşturulan bloglar zaten otomatik olarak bu şekilde çalışır ancak bu özelliğe sahip olmayan bloglar için şablonunuzu yükseltmeniz gerekir. Nasıl yapılacağını anlatalım.

1) Kumanda panelinizde blogunuzun adını bulun ve yanındaki "Şablon" bağlantısını tıklayın. Söz konusu bağlantı yerine "Düzen" bağlantısı görüntüleniyorsa, şablonunuz zaten yükseltilmiş demektir ve bu adımların geri kalanını atlayabilirsiniz.

2) Şablon sayfasında standart bir HTML kodu sayfası yer almalıdır. Gezinme bağlantılarının arasında "Tasarımınızı Özeleştirin" ifadesine sahip olan sekmeyi arayın ve bu sekmenin üzerini tıklayın.

3) Blogger'ın geçerli şablonunuzun bir yedeğini alıp sonrasında bunu yükseltilmiş şablonla değiştireceğini açıklayan bir ileti alacaksınız. Yedek şablon süresiz olarak saklanacağından zaman içinde eski şablona ihtiyaç duyarsanız işlemi geri çevirebilirsiniz. Devam etmek için "Şablonunuzu Yükseltin" düğmesini tıklayın.

4) Varsayılan şablon tasarımlarımızdan birini seçin. Başlangıç noktası olarak seçtiğiniz şablonu istediğiniz gibi değiştirmekte özgürsünüz. Seçiminizi yaptığınızda "Şablonu Kaydet" öğesini tıklayın.

Artık işleminiz tamam. Bunun sonucunda "Sayfa Öğeleri" sekmesine yönlendirileceksiniz, burada istediğiniz düzenlemeleri yapmaya başlayabilirsiniz. Başlamadan önce bu yeni özellikleri nasıl kullanılacağı hakkında daha fazla şey öğrenmek isterseniz özellikler hakkında buradan okuma yapabilirsiniz: Düzen Kılavuzu ve Yazı Tipleri ve Renkler. İyi eğlenceler.

GOOGLE BLOGGER YARDIM

Hiç yorum yok: