GOOGLE SİTE YÖNETİCİLERİ ARAÇLARI



Web Yöneticisi Araçları nelerdir?
Google’ın web yöneticisi araçları size, sitenizi Google'a daha uygun hale getirmenin kolay bir yolunu sağlamaktadır. Bu araçlar size sitenizin Google görünümünü gösterebilir, sorunları teşhis etmenize yardımcı olur ve arama sonuçlarımızda sitenizin görünürlüğünün artırılmasına yardımcı olmak için bizimle bilgi paylaşmanıza olanak tanır.

Bu araçların bazıları hakkında daha fazla bilgi edinmeye devam edin.
Google’ın sitenizi daha iyi tarayabilmesi için yardımcı olun
Google'da sitenizin görünürlüğünü artırmanın ilk adımı, sitenizi nasıl taradığımızı ve nasıl dizin oluşturduğumuzu öğrenmektir.

Tarama Bilgisi: Sitenize erişimimiz olduğundan nasıl emin olabileceğinizi öğrenin ve Googlebot'un en son ne zaman ziyaret ettiğini görün. Ayrıca, tarama yaparken sorun yaşadığımız URL'leri görebilir ve onları neden tarayamadığımızı öğrenebilirsiniz. Bu yolla, tüm sayfalarınızın dizinini oluşturmamızı engelleyen tüm sorunları düzeltebilirsiniz.

Dizin İstatistikleri: Sitenizin dizininin nasıl oluşturulduğuna ve şu anda hangi sayfalarınızın dizine alındığına bakın. Sitenizde ihlaller olduğunu bulursak, size sorunları giderme ve sitenizin yeniden eklenmesini isteme fırsatı vereceğiz.
Trafiği nasıl artıracağınızı öğrenin
İkinci adım, nelerin sitenize trafik çektiğini öğrenmektir.

Bağlantı verilerini görüntüleyin: Web üzerinde sitenizdeki sayfalar için bulduğumuz binlerce bağlantıyı görüntüleyin. Sitenizin ziyaretçilerini daha iyi anlayabilmeniz için veriler harici ve dahili bağlantılara ayrılmıştır.

En Çok Yapılan Sorgular: Sitenize en çok trafik çeken sorguları ve sitenizin en çok görüntülenen arama sonuçlarında nereye eklendiğini bulun. Bu, kullanıcıların sitenizi nasıl bulduğunu öğrenmenize olanak sağlar.

Sayfa Analizi: Sitenizdeki en iyi içeriği görüntüleyin ve diğer sitelerin ona bağlantı vermek için kullandıkları kelimelere bakın.
Sitenizle ilgili bilgileri bizimle paylaşın
Siteniz hakkında en çok bilgiye siz sahip olduğunuza göre, bu bilgileri Google'la da paylaşabilir ve sitenizin taranabilirliğini geliştirebilirsiniz.

Bir Site Haritası gönderin: Bir Site Haritası dosyası göndererek bize site sayfalarınızla ilgili bilgi verin; hangi sayfaların sizin için en önemli sayfalar olduğunu ve bu sayfaların ne sıklıkta değiştiğini öğrenmemize yardımcı olun. Bu sayfaları daha sık taramak için elimizden geleni yapacağız.

Tarama Hızı Kontrolü: Bize, Googlebot’un sitenizi nasıl taramasını istediğiniz hakkında bilgi sağlayın. Sitenizi tarama hızımızı düşürmemizi veya yükseltmemizi isterseniz haber vermeniz yeterlidir.

"Web Yöneticisi Araçları kesinlikle ihtiyaç duyacağınız bir araç. Aramanın gücünü zaten biliyorduk. Şimdi o gücü daha etkili bir şekilde yönlendirebiliyoruz."

– Jeremy Becken
ApartmentRatings.com Kurucusu ve Üst Düzey Teknik Yöneticisi "Hiçbir çaba göstermeme gerek kalmadan sitemin nasıl 'gördüğünü' bana söyleyen ücretsiz, etkili araçlar sağladığı için Google'a müteşekkirim."

– Erik Gauger, Editör ve fotoğrafçı "O kadar fazla ilgi ve o kadar fazla değişiklik olması nedeniyle, Google'ı güncellemenin daha etkili bir yolunu bulmak hem bizim hem de okuyucu topluluğumuz açısından yararlı oldu; bunun için teşekkür ederim."
SİTE YÖNETİCİLERİ ARAÇLARI

Hiç yorum yok: