GOOGLE BLOGGER ŞABLON AYARI

Not: Düzenleri kullanıyorsanız, şablonunuzdaki renklerin ve yazı tiplerinin nasıl değiştirileceğini öğrenmek için lütfen şu adresteki Yardım makalemize bakın. Bu makaledeki ipuçları, HTML'yi Düzenle görünümünde klasik şablonlara veya Düzenlere uygulanabilir, ancak verilen örnekler klasik şablonlara yöneliktir.

Blogger'ın şablonlarındaki renkler ve yazı tipleri, şablonunuzun üst kısmındaki CSS bildirimleri tarafından denetlenir. ColorMatch 5K renk seçimi için iyi bir yerdir ve WebReference'da bu konuda daha fazla bilgi bulunabilir.

İşte size blogunuzun görünümünü değiştirmenin ne kadar kolay olduğunu gösterecek olan hızlı bir öğretim programı:

İlk olarak Ana Şablonunuza gidin (Şablon | Ana Şablon) ve görünümünü değiştirmek istediğiniz öğeyi bulun. Bu örnekte, Tarih Üstbilgisini kullanacağız:
Burada metnin rengini mavi olarak değiştirdik. Metnin daha küçük veya daha büyük görünmesini istiyorsanız, font-size:105%; bölümünü değiştirebilirsiniz. Tamamıyla farklı bir yazı tipi için font-family:Times, Serif; yazı tipini belirtebilir veya seçiminize bağlı olarak başka herhangi bir yazı tipini kullanabilirsiniz.

"Önizleme" düğmesine tıkladığınızda değişikliklerinizin yayınlandığında nasıl görüneceğini görebilirsiniz.

Hiç yorum yok: