Blogger yerleşim HTML'sini düzenleme

Evet, Yerleşim sekmesine gidin ve HTML'yi Düzenle alt sekmesini tıklayın. Blogger'ın Yerleşimler özelliğinin çok az teknik bilgiye sahip veya hiç teknik bilgisi olmayan herhangi birinin blog görünümünü özelleştirmesini kolaylaştırdığını unutmayın.

Şablonunuzun bir kopyasını sabit sürücünüzdeki bir metin dosyasına indirme, HTML'yi Düzenle sayfasındaki ilk seçenektir. Tasarımınızda ilgi çekici bir özelleştirme yaptıysanız bu işlemi gerçekleştirmenizi öneririz. Şablonunuzu düzenlerken bir hata yaptığınızda veya ortaya çıkan tasarımdan hoşlanmadığınızda aynı dosyayı tekrar yükleyerek blogunuzu eski haline döndürebilirsiniz.

Ardından şablonunuzun asıl kodu gelir. Bu kodun az çok normal HTML ve CSS gibi göründüğünü, ancak aynı zamanda yazı tipi ve renk seçiciyle beraber onu sürükle ve bırak destekli yerleşim düzenleyicisiyle uyumlu hale getiren birçok özel etiket içerdiğini fark edeceksiniz.

Widget Şablonu Etiketleri

Kodun altında, adlarından beklenen işlemi gerçekleştiren Düzenlemeleri İptal Et, Önizleme ve Şablonu Kaydet şeklinde üç düğme göreceksiniz.

Ayrıca 'klasik şablonunuza' giden iki bağlantı bulunur. Blogunuzu eski Blogger şablon stilinden yeni Yerleşimler sürümüne dönüştürdüyseniz klasik şablonunuz, eski sistemde tüm özelleştirmelerinizi içeren, kullandığınız son şablondur. Blogunuz yeni sistemde oluşturulduysa ve her zaman Yerleşimler'i kullandıysa, klasik şablonunuz blog'u oluştururken seçtiğiniz orijinal tasarımın herhangi bir özelleştirme içermeyen klasik versiyonudur. Görüntüle bağlantısı, bir öğeyi araştırmak istediğinizde veya yeni tasarımınız için bir bölümünü kopyalamak istediğinizde size kodu gösterir. Geri Al bağlantısı, Yerleşimler özelliğinde yaptığınız tüm özelleştirmeleri silip blogunuzu yeniden eski stil Blogger şablonu kullanacak şekilde ayarlar. Bu modda grafik Yerleşimler arayüzünü (daha sonra yeniden Yerleşimler arayüzüne dönüştürebilseniz de) kullanamayacağınızı unutmayın.
Blogger yerleşim HTML'sini düzenleme

Hiç yorum yok: