Blogger Site Haritası Oluşturma

Site haritası oluşturmak için genellikle FTP'den yararlanılır ancak bu normal web siteleri için geçerlidir. Eğer blogger kullanıyorsanız zahmetsiz ve hızlı bir şekilde site map yani site haritası oluşturabilirsiniz. Bunun için google'ın ve blogger'ın bize vermiş olduğu ayrıcalıklardan yararlanacağız.

Aslında bu anlatım birçok sitede var ancak ben detaylı en ince noktasına kadar anlatacağım.

Öncelikle blogger'a kayıt olurken kullandığınız E-mail adresimizle google hesabımıza giriş yapıyoruz.

Karşınıza aşağıdaki sayfa çıkacak bu sayfadan site yönetici araçları'na tıklıyoruz.

Ve çıkan sayfadan site ekleyin butonuna tıklayarak blog adresimizi http://google-devi.blogspot.com/ şeklinde yazıyoruz.
Bu aşamadan sonra sitenin size ait olduğunu doğrulamak için meta etiketi alacaksanız. Bu etiketi blogger>yerleşim>html'yi düzenle bölümüne kadar gelip, tagından hemen sonra yerleştireceksiniz.

Kodu ekleyip kaydettikten sonra tekrar kodu aldığımız sayfaya geliyoruz ve doğrula butonuna tıklıyoruz. Doğrulandı şeklinde bir ileti alırsanız. İlk aşamayı bitirdiniz demektir.

Şimdi resimde gösterilen bölümde web adresinin üzerine tıklayın ve sayfanın sol tarafındaki menüden Site Yapılandırmaya ardından Site Haritaları sekmesine tıklayın.

Karşınıza çıkan ekrandan "Bir Site Haritası Gönderin" butonuna tıklayarak. Çıkan bölüme yalnızca atom.xml yazın ve Site Haritası Gönder butonuna tıklayın. Bu site haritanızı google'a göndermek için yeterli.

Artık işlem tamam. Bu aşamadan sonra sabırlı olun yeter. Blogunuza yeni yazılar eklediğinizde bir kaç defaya mahsus site haritanızı aynı sayfaya girerek yeniden gönder butonuna basın. Bir kaç kez bu şekilde yaptıktan sonra siteniz indexlenecek ve site haritanız otomatik olarak güncellenecektir.

İkinci aşama site haritasını google'a göndermek olacak.
Blogger Site Haritası Oluşturma

1 yorum:

tablet dedi ki...

bu konuyu en doğru yazan blogger olarak sizi kutluyorum.