Google Adsense ödemem ne zaman yapılacak

AdSense programında, hesabınızda bekletme olmaması ve politikalarımıza uymanız kaydıyla, kazancınız ödeme eşiğine ulaştığında ödeme yapılır.

Ancak, kazancınızı elde ettiğiniz anda size hemen çek gönderilmez veya havale yapılmaz. Öncelikle, kazancınızın doğruluğunu onaylamamız gerekir. Bu işlem, bir önceki ayın kazancı için her ayın ilk haftasında gerçekleştirilir. Daha sonra, ödemeyi iki hafta içinde (genellikle ayın son haftasında) yaparız.

Dolayısıyla, kazancınız ödeme eşiğine Şubat ayında ulaştıysa, Mart ayı bitmeden ödeme yapılır.

Hesap bakiyeniz ayın sonunda ödeme eşiğine ulaşmazsa, eşiğe ulaşana kadar kazancınız sonraki aya devredilir. Bakiyeler, tüm AdSense ürünlerinden elde ettiğiniz toplam kazançtan oluşur.

Bir yayıncıya ait hesabın Şartlar ve Koşullarımızı veya politikalarımızı ihlal ettiği saptanırsa, istediğimiz zaman ödemeye el koyabileceğimizi (Google'ın olası ihlallerle ilgili araştırmayı başlatmasından itibaren), yayıncı hesabının ödemesini geri alabileceğimizi ve/veya yayıncının sitesinde ya da AdSense'te arama sonuçları sayfaları için alınan tıklamalarla ilgili olarak reklamcılara para iadesinde bulunabileceğimizi unutmayın. Ayrıca yayıncının Google AdWords programından dolayı Google'a geçmiş bir ödemesi varsa, mevcut tüm ödemeler yapılıncaya kadar ödeme yapılmasını durdurma hakkını saklı tutarız.

Hiç yorum yok: