GOOGLE SİTE DOĞRULAMA

SİTE DOĞRULAMASI HAKKINDA.

Gizlilik Google için önemli olduğundan, ilgili bilgileri size göstermeden ya da araçlarımızı kullanabilmenizi sağlamadan önce, sitenin sahibi olduğunuzu bilmemiz gerekir. Doğrulama, PageRank'i etkilemediği gibi, sitenizin Google'ın arama sonuçlarındaki performansını da etkilemez.

Bir sitenin sahibi olduğunuzu doğrulamak için, ana sayfanıza bir meta etiket ekleyebilir (kaynak dosyalara erişiminiz olduğunu kanıtlamak için) ya da sizin belirttiğiniz adı taşıyan bir HTML dosyasını sunucunuza yükleyebilirsiniz (sunucuya erişiminiz olduğunu kanıtlamak için). Web Yöneticisi Araçları, söz konusu dosyanın ya da etiketin var olup olmadığını denetler. Sitenin kök dizinine bir doğrulama dosyası yükleyebiliyorsanız veya sitenizin ana sayfasına bir doğrulama meta etiketi ekleyebiliyorsanız, sizi sitenin sahibi kabul edip, siteye ilişkin ayrıntıları size gösteririz.

Her doğrulama yönteminin sağladığı avantajlar vardır. Sunucunuza dosya yükleyemiyorsanız, bir meta etiket kullanarak doğrulama yapmak en iyisidir. Sunucunuza doğrudan erişiminiz varsa, bir HTML dosyasını yüklemeyi daha kolay ve daha hızlı bulabilirsiniz. Oluşturmanızı istediğimiz doğrulama dosyasını, siteye dosya yüklemenizi sağlamak dışında herhangi bir amaçla kullanmıyoruz. Google Gizlilik Politikası sayfasını ziyaret ederek gizliliğe verdiğimiz önem hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Web Yöneticisi Araçları'na bir web barındırıcısı üzerinden erişiyorsanız, siteniz zaten doğrulanmıştır ve tüm bilgilerinizi zaten kullanabiliyorsunuzdur.

Doğrulama: Meta etiket.

Blogger gibi bir içerik sistemi kullanıyorsanız en iyi seçenek budur. Web Yöneticisi Araçları, meta etiketi HTML sözdiziminde sağlar; ancak etiketi XHTML'ye dönüştürebilirsiniz; her ikisi de çalışır.

Web Yöneticisi Araçları Ana sayfasında istediğiniz sitenin yanındaki Bu siteyi doğrula bağlantısını tıklayın.
Doğrulama yöntemi listesinden Meta etiket'i seçin ve ekranınızdaki adımları izleyin.
Etiketi ana sayfanıza ekledikten sonra Doğrula'yı tıklayın.

Meta etiketin doğru konumda bulunup bulunmadığını doğrularız. Etiketi bulamazsak size karşılaştığımız hata hakkında size bilgi veririz. Sorun çözüldükten sonra tekrar sitenizi doğrulamayı deneyin

Doğrulama: HTML dosyası.

Sitenizi HTML dosyası yükleyerek doğrulamak için:

Web Yöneticisi Araçları Ana sayfası'nda istediğiniz sitenin yanındaki Doğrula bağlantısını tıklayın.
Doğrulama yöntemini seç listesinden HTML dosyası seçeneğini belirleyin ve ekranınızdaki adımları izleyin.
Herhangi bir metin düzenleyicisini kullanarak sizden istediğimiz dosyayı oluşturun ve dosyayı tam olarak bizim istediğimiz adla (örneğin, google11e5844324b7354e.html) kaydettiğinizden emin olun. Dosya adı büyük/küçük harfe duyarlıdır ve dosyanın ".html" uzantılı olması gerekir.
Dosyayı, belirttiğimiz konuma uygun biçimde web sunucunuza yükleyin. Bu konum genellikle, sitenizin kök klasörüdür.
Dosyayı yüklediyseniz ve açabiliyorsanız, Doğrula'yı tıklayın. Dosyanın belirtilen konumda olduğunu doğrularız. Dosyaya erişemezsek size karşılaştığımız hata hakkında bilgi veririz. Sorun çözüldükten sonra tekrar sitenizi doğrulamayı deneyin.

Hiç yorum yok: