GOOGLE ARAMA MOTORU

GOOGLE ARAMA MOTORU
Kullanıcı bir sorgu girdiği zaman, makinelerimiz dizinde eşleşen sayfa olup olmadığını anlamak için arama yapar ve kullanıcıyla en alakalı olduğunu düşündüğümüz sonuçları döndürür. Alaka düzeyi, 200'ü aşkın etmenle belirlenir ve bu etmenlerden biri de sayfaların PageRank değeridir. PageRank, bir sayfanın, diğer sayfalardan gelen bağlantılara göre belirlenen önem derecesidir. Daha açık belirtmek gerekirse, diğer sitelerden sitenizdeki bir sayfaya götüren bağlantıların tümü sitenizin PageRank değerini artırır. Tüm bağlantılar birbirine eşit değildir: Google, spam bağlantılarını ve arama sonuçlarını olumsuz yönde etkileyen diğer uygulamaları tespit ederek kullanıcılara daha iyi bir deneyim yaşatmak için yoğun çaba harcamaktadır. En iyi bağlantı türleri, içeriğinizin kalitesine bağlı olarak verilen bağlantılardır.

Sitenizin arama sonuçları sayfalarında iyi bir sıralama elde etmesi için Google'ın sitenizi doğru bir şekilde tarayıp dizine ekleyebilmesi çok önemlidir. Web Yöneticisi Kurallarımız, sık karşılaşılan bazı hatalara düşmeden sitenizin sıralamasını yükseltmenize yardımcı olabilecek bazı en iyi uygulamaları içermektedir.

Google'ın İlgili Aramalar, Yazım Önerileri ve Google Suggest özellikleri ilgili terimleri, ortak yazım hatalarını ve en çok aranan sorguları görüntüleyerek kullanıcıların zaman kazanmalarına yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. google.com.tr arama sonuçlarımız gibi, bu özelliklerle kullanılan anahtar kelimeler de otomatik olarak web tarayıcılarımız ve arama algoritmalarımız tarafından oluşturulur. Bu önerileri yalnızca kullanıcının zaman kazanabileceğini düşündüğümüzde görüntüleriz. Bir site bir anahtar kelime ile ilgili iyi bir sıralama elde ederse, bunun nedeni site içeriğinin, kullanıcının sorgusuyla daha ilgili olmasını algoritmik olarak belirlemiş olmamızdır.
GOOGLE ARAMA MOTORU

Hiç yorum yok: