GOOGLE SİTE NEDİR

Google Sites, kullanıcılarına, video, takvim, sunum, ekler ve metin dahil olmak üzere, çeşitli bilgileri tek bir yerde hızlı toplama olanağı veriyor ve bunları, görüntülenmesi veya düzenlenmesi amacıyla, küçük gruplarla, firmalarla ve hatta dünyayla kolayca paylaşmalarını sağlıyor.

Google kurumsal çözümler başkan yardımcısı ve genel müdürü Dave Girouard konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Geçmişte organizasyonlar içerisinde birlikte çalışan takım arkadaşları için web sitesi oluşturmak karmaşık bir işlemdi ve programlama bilgisi yanında, bu işe özel donanım ve yazılım kullanmayı da gerektiriyordu. Ancak Google Sites ile herkes çok kısa bir süre içinde ve bütünüyle özel gereksinimler doğrultusunda tasarlanmış web siteleri oluşturabilir ve istediği kişileri katkıda bulunmaya davet edebilir. Web'e "Düzenle" düğmesi ekliyoruz diyebiliriz." dedi.

Google Sites içinden bir dizi sayfa oluşturabilmek için, HTML bilgisi veya web tasarımı becerisi gerekmiyor. Yeni bir sayfa oluşturmak için yapılması gereken tek şey bir düğmeyi tıklamak. İçerik eklemek "Düzenle" düğmesini tıklamak kadar kolay olduğu gibi paylaşmak, davet göndermek kadar da kolay. İçeriğin tümü anında arama kapsamına alınıyor ve Google Sites'a bütün web tarayıcılardan ulaşılabiliyor.

Bir organizasyonda yer alan herkes, Team Edition üzerinden Google Apps™ iletişim ve paylaşım hizmetlerine kayıt olmaları koşuluyla, BT desteği arama sıkıntısı olmadan Google Sites'ı kullanmaya başlayabiliyor. İşletme ya da okulların e-posta adresleri doğrulandıktan sonra kullanıcılar diğer kullanıcıları da davet edebiliyor ya da organizasyonlarındaki Google Apps kullanıcılarını kolayca bulabiliyor.

Google Sites ile aşağıdaki örneklerdeki gibi çok çeşitli siteler oluşturmak mümkün:

" şirket bilgilerini merkezi hale getiren intranetler,
" proje yönetimi amaçlı ekip siteleri,
" bir kişinin özgeçmişi, uzmanlık alanları, üç aylık dönem için hedeflerini içeren profil siteleri ve ödevlerin, ders notlarının ve diğer kaynakların yerleştirilebileceği sanal derslikler.

GOOGLE SİTES NEDİR?
Google Sites ekip web sayfası oluşturmayı doküman düzenlemek kadar kolay hale getiren online bir uygulamadır. Kişiler Google Sites'ı kullanarak videolar, takvimler, sunular, ekler ve kısa mesaj·dahil birçok bilgiyi tek alanda hızlı bir şekilde toplayabilir ve bu bilgileri küçük bir grupla, kuruluşlarının tamamıyla veya dünyayla paylaşabilir. http://sites.google.com/site adresi üzerinden Google Sites ile çalışmaya başlayın. Ürünün temel özellikleri şunlardır:
Sitenizin arayüzünü grup veya projenizin görünüş ve tarzına benzeyecek şekilde özelleştirin
Tek düğmeyi tıklayarak yeni bir alt sayfa oluşturun
Giderek kapsamlı·hale gelen sayfa türü listesi üzerinden seçim yapın: web sayfası, duyurular, dosya dolabı
Paylaşılan bilgiyi tek bir alanda toplayın: Zengin içeriği (video, Google Dokümanlar'a ait dokümanlar, sunular, Picasa fotoğraf slayt gösterileri, iGoogle gadget'ları) her sayfaya katıştırın ve dosya eklerini yükleyin.
Sitenizin özel kalması veya istediğiniz kişiler tarafından düzenlenebilir ve görüntülenebilir olması için izin ayarlarını yönetin
Google arama teknolojisini kullanarak Google Sites içeriğiniz içinde arama yapın.

GOOGLE SİTE

Hiç yorum yok: