Google Blogger Hakkında Bilmedikleriniz



Blogger.com, Pyra Labs tarafından geliştirilip Google tarafından satın alınan, İnternet'teki ilk blog hizmet sağlayıcısıdır. En çok ziyaret edilen ilk on ağ sitesinden birisidir. Üye sayısı'nın 2 milyon civarında olduğu tahmin edilmektedir. Günde 18 milyon civarında 'tık'lanmaktadır. Türkçe dahil onlarca dil desteği ile birlikte hizmet vermektedir.

Blogger, blogunuzdan para kazanmanızı olanaklı kılacak basit bir yöntem sağlar. AdSense, Google'ın içerik hedefli reklamcılık programıdır. Bu, reklamlarınız için anahtar kelime veya kategori seçmeyeceğiniz anlamına gelir. Bunun yerine, Google'ın sunucuları yazılarınızın hangi konuyla ilgili olduğunu belirler ve okuyucularınıza bu konuyla en çok ilgisi olan reklamları gösterir. Bu nedenle blogunuz futbol ile ilgiliyse, yazınızın yanında Süper Lig ile ilgili hatıra ürünlerinin reklamları olabilir. Blogunuz ressamlık ile ilgiliyse, sanat malzemelerine yönelik reklamlar görüntülenebilir.

Blogunuza AdSense Ekleme
AdSense ve Blogger arasındaki bütünleşmenin nedeni, blogunuzu AdSense'i kullanarak daha etkin hale getirmenizi sağlamaktır. AdSense'i blogunuza hızlı ve kolay bir şekilde eklemek için, blogunuzda Şablon veya Düzenler sekmesine tıklayın. Düzenlerle kullanılabilen bir blogda, yeni bir sayfa öğesi ekleyin ve AdSense seçeneğini belirleyin. Klasik şablon kullanıyorsanız, Şablon sekmesinde AdSense bağlantısını seçin. Reklamlarınızın boyutunu seçebilecek ve blogunuzda görünme biçimini özelleştirebileceksiniz. Diğer AdSense seçeneklerinden ve ayarlarından tam olarak faydalanabilmek için, AdSense sitesinde oturum açıp siteye göz atabilirsiniz. Burada, reklamlarınızın ne kadar kazandırdığını ve bunun gibi bilgileri görebilirsiniz.
Blogger Hakkında Bilmedikleriniz

Hiç yorum yok: