GOOGLE ADSENSE NEDİR

Google Adsense, her aşamadaki websitesi yayıncılarının site içeriğiyle ilgili Google reklamlarını websitelerinde göstererek para kazanmalarını sağlayan bir sistemdir. Google reklamları, ziyaretçilerin sitenizde aradıkları konulara ve ilgi alanlarına uygunluk sağlar, websitenizden para kazanmanızı da sağlar. Gösterim sayısının önemsiz olduğu bu sistemde önemli olan reklama tıklanma miktarıdır. Reklam verenler tıklama başında öder, sitenize te tıklama başına Google'den para ödenir. Bu reklam modeli CPC (cost per click) ya da Türkçesi Tıklama Bazında Maaliyet reklam modeli deniyor.

Reklam tıklama ücretleri ise çok adil yapılmaktadır. Örneğin siteniz "çöplük" denilen sitelerden ise tıklama başına 0,01 $ bile alamazken kaliteli bir sağlık sitesi ve az bulunan içeriği varsa tıklama başına 1 $, hatta dil olarak ingilizce ise de bu rakam 10$ a bile çıkmakta.

Google, hilelere karşı bir güvenlik sistemi geliştirmiştir. Eğer kişi kendi sitesindeki reklamlara tıklarsa, tıklamaya teşvik ederse, pop-up lar ile tıklatmayı arttırırsa ve bunun gibi reklamveren e zararı olan davranışlar sergilendiği durumlarda google hemen devreye girer ve reklam yayınlayan kullanıcı engellenir.

Buna ek olarak, Google AdSense'e kayıtlı olan web sitesi yayıncıları, ziyaretçilerine Google web ve site araması sunabilirler. Böylece yayıncılar, arama sonuçları sayfalarında gösterilen Google reklamları üzerinden para kazanırlar.

Google Adsense, sitenizin sahip olabileceği binlerce sayfaya ve içeriğinizin ne kadar dar veya geniş kaplamlı olduğuna bakmaksızın, içeriği anlamak ve uygun reklamları yerleştirmeye çalışır. İçerik değiştikçe Google reklamları da değişir. Ve reklamlarımız ülkeye göre de hedeflendiğinden, küresel şirketler ek bir çaba sarf etmeden yerel reklamlar yayınlayabilir.
Google Adsense Üye Olmak İçin Gerekenler Nelerdir?
- İlk olarak çalışır durumda ve belirli bir ziyaretçi potansiyeline sahip (çok fazla olması veya bir sınırda olması şart değil) web sitenizin olması gerekmektedir.
- Daha önce adsense hesabınız var vede bu hesabınız belirli gerekçeler ile google tarafından engellendi (banlandı) ise, aynı isim ve bilgilerle google adsense üye olamazsınız.
- Bu maddelerin dışında google adsense üye olmak için herhangi bir engel veya şart bulunmamaktadır.

GOOGLE ADSENSE ÜYELİK:

Yukarıda yazılmış olan maddelerdeki unsurları gerçekleştirdiyseniz aşağıda resimli şekilde nasıl adsense üye olacağınız anlatılmaktadır.

1.) Öncelikle google adsense üyelik sayfasına gitmek için buraya tıklayın ve bu aşamadan sonra aşağıdaki resimde belirtilen şimdi kayıt olun yazan yere tıklayınız.

2.) Bu aşamadan sonra size kayıt olmanız için gerekli olan bilgilerin sorulacağı sayfa gelmektedir. Aşağıdaki resimde numaralarla belirtilen yerleri nasıl doldurmanız gerektiği burda verilmiştir.
- Web sitenizin URL'si: Sahip olduğunuz ve google adsense kayıt olmak istediğiniz web sitenizi www.siteadi.com olacak şekilde buraya yazınız.
- Web sitenizin dili: Bir üst kısımda kayıt ettiğiniz web sitenizin içerik dilini burada seçiniz ve bu seçeneğin altındaki iki kutucuğuda okuyarak işaretleyiniz. Burdaki bilgiler google'ın çok önem verdiği spam tıklamaları engellemek için verdiğiniz bir taahüt'tür.
- Hesap türü: Genellikle bireysel olarak başvurduğunuz için burayı bireysel seçmenizi öneririz.
- Ülke veya bölge: Yaşadığınız ülkeyi burdan seçiniz. Bu seçim irtibat adresinizde kullanılacak olan seçimdir.
- Alacaklı adı: Kayıttaki en önemli unsurlardan biridir. Reklam kazançları sonucunda oluşan paranızı çek veya banka havalesi ile alırken bu adı kullanacaksınız. Banka havalesi alırken google sadece sizin adınıza havale göndereceğinden, havaleyi veya parayı kimin adına alacak iseniz o bilgileri girmeniz doğru olur.

Hiç yorum yok: