GOOGLE GADGET NEDİR

Desktop, yeni e-postaları, hava durumunu, fotoğrafları ve kişiselleştirilmiş haberleri göstermek için masaüstünüzde veya iGoogle sayfanızda herhangi bir yere yerleştirilebilecek olan Google Gadget'ları adındaki etkileşimli mini uygulamalarla kişiselleştirilmiş güncel bilgilere hızlı erişim sağlar. Bunun dışında saat, takvim, not defteri ve yapılacaklar listesi gibi daha pek çok gadget'tan da yararlanabilirsiniz. Gadget'ı masaüstünüze, iGoogle sayfanıza veya her ikisine eklemeyi seçebilirsiniz.

Kenar çubuğu:

Google Gadget'larınızı kenar çubuğunuzda da tutabilirsiniz. Kenar çubuğu, gadget'ınız için bir denetim masası işlevi gören ve masaüstünüzde yer alan dikey çubuktur. Gadget'larınızdan istediklerinizi kenar çubuğunuzun üzerine veya dışına sürükleyip bırakabilir veya gadget'ları istediğiniz sırada düzenlemek için yukarı veya aşağı taşıyabilirsiniz. Kenar çubuğu her zaman diğer ekranların üzerinde kalacak şekilde ayarlanabilir. Üstelik masaüstünüzle daha uyumlu olması için kenar çubuğunuzu yeniden tasarladık.

Gadget Ekleme Arayüzü:

Gadget Ekleme arayüzüyle hızla ve kolayca yeni gadget'lar bulabilirsiniz. Kenar çubuğunuzun üzerindeki "+" düğmesini tıklayıp "Gadget ekle" seçeneğini belirtmeniz bu ekranın görünmesi için yeterli olacaktır. Buradan soldaki başlıkları tıklayarak gadget'ları kategoriye göre görüntüleyebilir veya sağ üst köşedeki arama kutusunu kullanarak belirli gadget'ları arayabilirsiniz. İstediğiniz gadget'ı bulduğunuzda farenizi üzerine getirip "Ekle" düğmesini tıklayın.

Masaüstü Çubuğu ve Hareketli Masaüstü Çubuğu:

Kenar çubuğunu istemezseniz bu çubuğu Windows görev çubuğunuzda küçük bir arama kutusu bulundurmak üzere simge durumuna küçülterek bir masaüstü çubuğuna veya diğer tüm pencerelerin üzerinde hareket eden bir arama kutusu içeren ve masaüstünde istediğiniz yere sürükleyebileceğiniz bir hareketli masaüstü çubuğuna dönüştürmeniz de mümkündür. Bu seçeneklerin her ikisi de istediğiniz uygulamayı hızlı bir şekilde başlatmanıza veya bilgisayarınızda ya da web'de arama yapmanıza olanak sağlar.

GOOGLE GADGET NEDİR

Hiç yorum yok: