GOOGLE VİDEO

Google Video, Google tarafından işletilen, video dosyaları arşividir. Kuruluş tarihi ise 16 Haziran 2006'dır.

İnternetin ilk açık video pazarı; video arayabilir, izleyebilir ya da satın alabilirsiniz. Size ait görüntüleri satabilir veya geçiçi süre için kiralanmasına izin verebilir bu şekilde gelir elde edebilirsiniz. Görüntüler Google'ın sunucularında saklanmaktadır.

Google Video ücretsiz bir video Google, web sitesi ve bir de video arama motoru paylaşıyor. Google Video allows select videos to be remotely embedded on other websites and provides the necessary HTML code alongside the media, similar to YouTube . Google Video klip seçeneğini uzaktan diğer web sitelerinde gömülü olması ve medya, YouTube benzer yanında gerekli HTML kodunu sağlar sağlar. This allows for websites to host large amounts of video remotely on Google Video without running into bandwidth or storage capacity issues.

Bu web siteleri için Google Video uzaktan bant genişliği veya depolama kapasitesi konuları içine çalıştırmadan video büyük miktarda ev sahipliği sağlar. Some videos are also offered for sale through the Google Video Store. Bazı videolar da satılık Google Video Store ile sunulmaktadır. On October 9, 2006 Google bought former competitor YouTube. 9 Ekim'de, 2006 Google eski rakip YouTube aldım. Google announced on June 13 , 2007 that the Google Video search results would begin to include videos discovered by their search crawlers on other hosting services, in YouTube and user uploads.

Search result links now open a frameset with a Google Video header at the top, and the original player page below it, similar to the way the Google Images search results are presented. Google Haziran 13, 2007 tarihinde, Google Video arama sonuçlarında videolar YouTube ve kullanıcı yüklenenler diğer barındırma hizmetleri kendi arama tarayıcılar tarafından keşfedildi eklemek başlayacağını duyurdu.

Arama sonucu artık bağlantılar Google Video başlığına bir çerçeve açık üst ve altında orijinal oyuncu sayfa, Google Images arama sonuçları sunulmuştur benzer şekilde.

İnternet TV (IPTv) konseptinin pratik uygulaması olarak da görülebilir. Bu görüntülerin bazılarını indirebilir ve Google video player ile (ya da Codec ile) daha sonra izleyebilirsiniz.

Youtube.com kadar video arşivine sahip bir sayfadır.

GOOGLE VİDEO

Hiç yorum yok: