Rahim kanseri nedenleri belirtileri kimler rahim kanserine yakalanır


Bir çok şekli ve çeşidi vardır.Kadın üreme organı kanserlerinden en sık görülenleri rahim, rahim ağzı ve yumurtalık kanserleridir. Rahim kanseri belirtileri adet kanamasının miktarında artma, Adet kanamasının sık ya da düzensiz olması, Adetler arasında lekelenmeler, Adetten kesilme sonrası (menopoz) görülen kanamalarda diğer nedenlerin yanında rahim kanserinden de şüphelenilir. ...Kadın üreme organı kanserlerinden en sık görülenleri rahim, rahim ağzı ve yumurtalık kanserleridir.

Rahim kanseri belirtileri Adet kanamasının miktarında artma, Adet kanamasının sık ya da düzensiz olması, Adetler arasında lekelenmeler, Adetten kesilme sonrası (menopoz) görülen kanamalarda diğer nedenlerin yanında rahim kanserinden de şüphelenilir.

Rahim kanseri yönünden özellikle dikkat etmesi gerekenler: 50 yaş üzerindeki kadınlar, Doğum yapmamış kadınlar, Şişman olanlar, Yüksek tansiyonu olanlar, Şeker hastalığı olanlar, Ailesinde meme ve bagırsak kanseri olanlardır.

Rahim ağzı kanserinin belirtileri; Cinsel ilşki sonrası kanama, Adet dışı kanama, Kanlı akıntı, Pis ve kötü kokulu akıntı, Bel ve kasık ağrısı olan kadınlarda diğer nedenlerin yanında rahim ağzı kanserinden de şüphelenilir.

Rahim ağzı kanseri yönünden özellikle dikkat etmesi gerekenler ise; Erken evlenenler, Cinsel hayata erken başlayanlar, Vücud ve dış üreme organları temizliğine dikkat etmeyenler, Çok doğum yapanlardır.

Semir testi (yayma) nedir? Smir testi rahim ağzında sonradan kansere dönüşebilecek herhangi bir değişikliğin olup olmadığını gösteren erken tanı testidir.

Rahim ağzı kanseri erken tanı konursa kesinlikle tedavi edilebilen bir kanser türüdür. Başlangıçta hiçbir belirti vermediğinden sadece smir testi yardımıyla tanı konulabilir.Her yaşta kanser öncesi belirtiler olabilir. Bu nedenle bu testin her kadın için yaşamsal bir önemi vardır. En az 3,6 yılda bir bu testi yaptırmanız gerekir. Bir çok şekli ve çeşidi vardır.

Kadın üreme organı kanserlerinden en sık görülenleri rahim, rahim ağzı ve yumurtalık kanserleridir. Rahim kanseri belirtileri adet kanamasının miktarında artma, Adet kanamasının sık ya da düzensiz olması, Adetler arasında lekelenmeler, Adetten kesilme sonrası (menopoz) görülen kanamalarda diğer nedenlerin yanında rahim kanserinden de şüphelenilir...

Kadın üreme organı kanserlerinden en sık görülenleri rahim, rahim ağzı ve yumurtalık kanserleridir. Rahim kanseri belirtileri Adet kanamasının miktarında artma, Adet kanamasının sık ya da düzensiz olması, Adetler arasında lekelenmeler, Adetten kesilme sonrası (menopoz) görülen kanamalarda diğer nedenlerin yanında rahim kanserinden de şüphelenilir.

Rahim kanseri yönünden özellikle dikkat etmesi gerekenler: 50 yaş üzerindeki kadınlar, Doğum yapmamış kadınlar, Şişman olanlar, Yüksek tansiyonu olanlar, Şeker hastalığı olanlar, Ailesinde meme ve bagırsak kanseri olanlardır Rahim ağzı kanserinin belirtileri; Cinsel ilşki sonrası kanama, Adet dışı kanama, Kanlı akıntı, Pis ve kötü kokulu akıntı, Bel ve kasık ağrısı olan kadınlarda diğer nedenlerin yanında rahim ağzı kanserinden de şüphelenilir.

Rahim ağzı kanseri yönünden özellikle dikkat etmesi gerekenler ise; Erken evlenenler, Cinsel hayata erken başlayanlar, Vücud ve dış üreme organları temizliğine dikkat etmeyenler, Çok doğum yapanlardır. Semir testi (yayma) nedir? Semir testi rahim ağzında sonradan kansere dönüşebilecek herhangi bir değişikliğin olup olmadığını gösteren erken tanı testidir. Rahim ağzı kanseri erken tanı konursa kesinlikle tedavi edilebilen bir hastalıktır.

Smir testi nasıl yapılır? Kanamanızın olmadığı bir zamanda rahim ağzındaki salgıdan çok az miktarda alınarak bir cama yayılır. Bu, araştırılmak üzere laboratuara gönderilir. Muayene ve bu işlem esnasında hiçbir acı hissedilmez.

Smir testini nerelerde yaptırılır? Bu testi kanama olmadığı günlerde Doğumevleri veya hastanelerin Kadın Doğum Kliniklerinde yaptırabilir.

Rahim kanseri nedenleri belirtileri kimler rahim kanserine yakalanır

Hiç yorum yok: