Kabızlık tedavisi nasıldır ve kimlerde görülür

Kabızlık diğer bir deyişle konstipasyon, bağırsak hareketlerinin normale göre azalması durumudur. Bağırsak fonksiyonu, kişiden kişiye farklılık gösterir. Bazı kişilerin günlük dışkılama sayısı bir başkasının haftalık sayısı kadar olabilir. Kabızlık durumunu anlamak için dışkılama sayısından çok doğal durumdan farklı bir hareket yavaşlaması işarettir.

Tedavi:

Bağırsak çözücü ilaçlar tedavide kullanılır. Bu amaçla ağızdan alınan çözeltiler, tabletler yanında gödensel kullanılan lavmanlar kullanılır. Ancak öncelikle esas bu duruma yol açan nedenin tedavisi yoluna gidilmelidir.

Kimlerde görülür:

Kabızlık, en sık doktora müracaat edilen hastalıklardan biridir. Genelde ileri yaşlarda görülmesine karşın toplumun her kesimini etkileyebilir. Kadınlarda erkeklere göre 2-3 kat daha fazla rastlanır. Bütün erginlerin yaklaşık üçte biri yaşantılarının muayyen bir zamanında bir anus veya rektum hastalığından şikayetçi olmaktadırlar; hemoroid (basur), fissür veya fistülalar gibi.Böyle durumlarda uzman bir doktora danışmalı, işi kendi yöntemlerimize bırakmamalıyız.

Kabızlık tedavisi nasıldır ve kimlerde görülür

Hiç yorum yok: