Öksürük için şifalı bitkiler

Ahmet Maranki öksürük için şifalı bitkilerden yararlanarak öksürük tedavisi yapabileceğimizi öksürük ilacımızı ve kürümüzü kendimizin yapabileceğini söyledi. Bitkisel tedavilerin günümüze yerleşmesiyle, daha çok bitkilerle haşir neşir olan toplumumuz artık, kimyasal ilaçlar yerine doğal yönleri tercih ediyor, ve doğrusunu da yapıyorlar. Öksürük tedavisi için, ve balgamlarınız için öksürük ilacını size açıklıyoruz. Bal ve turp öksürüğe meydan okuyor. Evet, yanlış duymadınız.

Malzemeleriniz; Bir adet turp, ve bal malzemelerimizi temin ettikten sonra, kürümüzü hazırlıyoruz. Bir adet turpu rendemizle, ince, ince rendeliyoruz. Daha sonra mümkünse şekersiz bal, organik bal olması önemlidir. Rendelenmiş turpumuzla, organik balımızı birbirine karıştırarak bir tülbente sarıyoruz. Daha sonra altına bir kova koyarak kürümüzü, beklemeye alıyoruz. Yaklaşık olarak on iki, on üç saat’te süzülür. Süzülen bal ve turp suyu karışımının büyük, küçük, yaşı, çocuk herkes’in içebileceği gibi, öksürüğe çok iyi geldiği, istatistiklere göre açıklanmıştır.

Öksürük kürünü şu şekilde de hazırlayabilirsiniz. Bir adet turpu aldıktan sonra bunun alt kısmını güzelce keserek içini birazcıcık bıçakla, oyuyoruz ve sap kısmını da kesiyoruz. Daha sonra bu kesilen yere, şekersiz bal, organik olan balı koyuyoruz ve bekliyoruz. İşlem tamamlandıktan sonra, elde edilen süzülmüş balı içiyoruz. Öksürük harici bu kürün anne sütü emen bebekler ve çocuklarda süt kesilmesini önüne geçtiği söyleniyor.

Öksürük için şifalı bitkiler

Hiç yorum yok: