Kellik saç dökülmesi çözümü

Bazen genetik sorunlar bazen de saçın yapısı nedeniyle özellikle erkeklerde bir yaştan sonra dökülmeye başlayan saçlar kelliği de beraberinde getiriyor. Kimine göre seksi olarak kabul edilse de birçok erkek ve kadın kelliğin bir sorun olduğunu düşünüyor. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Estetik, Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Duman sorularımızı cevapladı.

Saç ekimini herkes yapamaz:

Saç ekimi Türkiye’de nerelerde yapılabiliyor?

Ülkemizde ne yazık ki her yerde bu işlem uygulanabiliyor. Yasal olarak plastik cerrahi uzmanı veya dermatoloji uzmanı kontrol ve eşliğinde yapılması gereken bu operasyon, başka branş hekimleri ve pratisyen hekimler eşliğinde yapıldığı gibi hiç bir hekimin kontrolü olmaksızın da uygulanıyor.

Saç ekimi öncesinde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur bu operasyonun bir plastik cerrah veya dermatoloji uzmanı kontrolünde yapılıyor olmasıdır. Saç ekimi yapılan ortamın sadece bu iş için hazırlanmış bir alan olması ve steril olmasına önem verilmesi gerekmektedir. Kullanılan cihazların yeni ve uygun olması gerekmektedir. Tecrübe ve teknik bilgi beceri de saç ekim ekibinde aranılması gereken özelliklerdir.

Kellik saç dökülmesi çözümü

Hiç yorum yok: