1.Her öğünde her besin gruplarından en az bir yiyecek bulundurmaya çalışınız.(imkanları olanlar daha fazlada bulundurabilir.
2. Ailedeki fertlerin besin ihtiyacı, yaşa ve özel durumlara göre farklılık gösterir.Bu durumlardaki miktarları unutmayınız.
3.Ekonomik ve taze olmasını sağlamak maksadıyla yiyecekleri mevsiminde yani bol ve ucuz olduğu zamanda tüketiniz.Örneğin turfanda sebze ve meyveler hem pahalı, hemde besin değerleri azdır.Çoğaldıkları ve ucuzladıkları zaman kullanınız.
4.C Vitamininin alındığından emin olmak için öğünlerden birinde bir defa pişmemiş sebze veya meyve yemeği adet haline getiriniz.
5.Sofrada sulu ve katı yiyecekler birbirini izlerse, daha kolay ve zevkli yenir.
6.Sofranın iştah açıcı olması için masanın düzenine ve servisin itinalı olmasına ve temizliğine dikkat etmek gerekir.
Yemek listesi hazırlamada dikkat edilecek noktalar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder