Nefes filmi izle full online













Nefes: Vatan Sağolsun, 2008-2009 yıllarında Antalya'da çekilen, yönetmenliğini Levent Semerci'nin yaptığı Türk filmidir. Çoğu ünlü olmayan oyunculardan kurulan bir kadroya sahip olan Nefes: Vatan Sağolsun, 16 Ekim 2009 günü gösterime girmiştir. Film Türkiye'nin güneydoğusunda, Irak sınırına yakın bir bölgede görevli bir yüzbaşı ve onun komutasındaki 40 askeri anlatmaktadır.

http://saglik-siteniz.blogspot.com/

Kurtlar vadisi pusu 77.bölüm full izle



KURTLAR VADİSİ PUSU 77.BÖLÜM İZLE FULL ONLİNE İZLE

KIZ GİYDİRME OYUNLARI



KIZ GİYDİRME

ARABA YARIŞI OYUNLARI OYNA





ARABA YARIŞI OYUNLARI OYNA

GOOGLE APPS NEDİR

GOOGLE APPS

'Başlangıç' sürecini daha kolay hale getirmek için seçilmiş bir grup etki alanı kayıt kuruluşuyla ortaklık kurduk. Bu özellikler yalnızca ABD İngilizcesi olarak kullanıma sunulmuştur.

Paketimize aşağıdakiler dahildir:

Yılda 10 ABD doları karşılığı etki alanı kaydı
Başladıktan sonra Google Apps denetim masasından etki alanı kayıt kuruluşunuza her zaman ulaşabilirsiniz. Google Apps hizmetlerinizin yapılandırmasını biz üstlendiğimiz için kayıt kuruluşunuzla iletişim kurmanız gerekmeyebilir. Bu durumda etki alanı kaydınızı Google Apps denetim masasında otomatik olarak yenileyebilirsiniz.
Ek ücret ödemeden spam'dan korunmak için özel etki alanı kaydı
Varsayılan ayar olarak kişisel bilgilerinizi WHOIS dizininden gizleyeceğiz. Bu, İnternet kullanıcılarının etki alanı adınızla ilişkili posta adresini ve telefon numarasını arayamayacakları anlamına gelmektedir.
Tam DNS kontrolü ve etki alanı yönetimi
Etki alanınızın DNS ayarlarını yönetebilir ve size ya da kuruluşunuza uygun herhangi bir işlevi özelleştirebilirsiniz.
Ek ücret ödemeden etki alanı kilitleme
Ortaklarımız yetkisiz etki alanı aktarmalarından korunmak için ilave bir güvenlik düzeyi sağlamaktadır.
Google hizmetleri ile çalışmak üzere otomatik olarak yapılandırılır
Google Apps denetim masanızdaki bir hizmeti etkinleştirdiğinizde DNS ayarlarınızı sizin için yapılandıracağız. Örneğin hizmet listenize 'E-posta'yı ekleyebilirsiniz ve etki alanınızdan düzgün olarak e-posta gönderip almanız için MX kayıtlarınızı biz oluştururuz.
Ek ücret ödemeden e-posta, takvim, anlık ileti alışverişi, web sayfaları ve diğer hizmetler.
Hepsi de ek ücret ödemeden! Hizmet listemiz genişlemeye devam ediyor. Kullanıcılarınız ve siz birçok Google hizmetiyle iletişim kurabilecek ve bilgi paylaşımında bulunabileceksiniz.
Google Apps ile etki alanı kaydı Google Checkout tarafından desteklenen ülkelerin tümünde desteklenmektedir. Ücret iadesi yapılmaz.
GOOGLE APPS NEDİR

GOOGLE SİTE HARİTASI NEDİR

Site Haritaları protokolünü bir webmaster taranabilir için kullanılabilir bir web sitesinde URL'ler hakkında arama motorlarına bilgi vermenizi sağlar. A Sitemap is an XML file that lists the URLs for a site. Bir Site Haritası bir XML dosyası olan bir site için URL'leri listeler. It allows webmasters to include additional information about each URL: when it was last updated, how often it changes, and how important it is in relation to other URLs in the site. It yöneticileri her URL hakkında ek bilgi: include sağlayan en son ne zaman, ne sıklıkla değiştiği, ve nasıl diğer URL'lere ilgili sitede bulunan önemli güncellendi. This allows search engines to crawl the site more intelligently. Bu arama motorları daha akıllıca sitesi tarama sağlar. Sitemaps are a URL inclusion protocol and complement robots.txt , a URL exclusion protocol. Sitemaps bir URL dahil protokolü ve tamamlayıcı robots.txt, bir URL dışlama protokolü vardır.

Sitemaps are particularly beneficial on websites where: Sitemaps özellikle web sitelerinde yararlıdır nerede:

some areas of the website are not available through the browsable interface, or web sitesinin bazı alanlarda göz atılabilir arayüzü, yoksa mevcut değildir
webmasters use rich Ajax or Flash content that is not normally processed by search engines. Web yöneticileri zengin Ajax veya normalde arama motorları tarafından işlenmiş değildir Flash içerik kullanmak.
The webmaster can generate a Sitemap containing all accessible URLs on the site and submit it to search engines. Site yöneticisi bir sitedeki tüm erişilebilir URL içeren ve arama motorlarına gönderebilirsiniz oluşturabilirsiniz. Since Google, MSN, Yahoo, and Ask use the same protocol now, having a Sitemap would let the biggest search engines have the updated pages information. Google, MSN, Yahoo, beri ve şimdi aynı protokolü kullanmak sorun, bir Site en büyük arama motorları güncellenen sayfaları bilgi atalım sahip olacaktır.

Sitemaps supplement and do not replace the existing crawl-based mechanisms that search engines already use to discover URLs. Sitemaps zammı ve mevcut tarama yerini almaz mekanizmalarını, arama motorlarının URL'leri keşfetmek için kullandıkları tabanlı. By submitting Sitemaps to a search engine, a webmaster is only helping that engine's crawlers to do a better job of crawling their site(s). Bir arama motoruna Haritaları göndererek, bir webmaster sadece motoru tarayıcılarının kendi site (ler tararken daha iyi bir işi yapmak için yardım is). Using this protocol does not guarantee that web pages will be included in search indexes, nor does it influence the way that pages are ranked in search results. [ citation needed ] Bu protokolü kullanmak, web sayfalarının arama dizinlerine eklenmesini olacak, ne de garanti etmez o şekilde sayfalarının arama sonuçlarında sıralanır etkiliyor.

GOOGLE SİTE DOĞRULAMA

SİTE DOĞRULAMASI HAKKINDA.

Gizlilik Google için önemli olduğundan, ilgili bilgileri size göstermeden ya da araçlarımızı kullanabilmenizi sağlamadan önce, sitenin sahibi olduğunuzu bilmemiz gerekir. Doğrulama, PageRank'i etkilemediği gibi, sitenizin Google'ın arama sonuçlarındaki performansını da etkilemez.

Bir sitenin sahibi olduğunuzu doğrulamak için, ana sayfanıza bir meta etiket ekleyebilir (kaynak dosyalara erişiminiz olduğunu kanıtlamak için) ya da sizin belirttiğiniz adı taşıyan bir HTML dosyasını sunucunuza yükleyebilirsiniz (sunucuya erişiminiz olduğunu kanıtlamak için). Web Yöneticisi Araçları, söz konusu dosyanın ya da etiketin var olup olmadığını denetler. Sitenin kök dizinine bir doğrulama dosyası yükleyebiliyorsanız veya sitenizin ana sayfasına bir doğrulama meta etiketi ekleyebiliyorsanız, sizi sitenin sahibi kabul edip, siteye ilişkin ayrıntıları size gösteririz.

Her doğrulama yönteminin sağladığı avantajlar vardır. Sunucunuza dosya yükleyemiyorsanız, bir meta etiket kullanarak doğrulama yapmak en iyisidir. Sunucunuza doğrudan erişiminiz varsa, bir HTML dosyasını yüklemeyi daha kolay ve daha hızlı bulabilirsiniz. Oluşturmanızı istediğimiz doğrulama dosyasını, siteye dosya yüklemenizi sağlamak dışında herhangi bir amaçla kullanmıyoruz. Google Gizlilik Politikası sayfasını ziyaret ederek gizliliğe verdiğimiz önem hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Web Yöneticisi Araçları'na bir web barındırıcısı üzerinden erişiyorsanız, siteniz zaten doğrulanmıştır ve tüm bilgilerinizi zaten kullanabiliyorsunuzdur.

Doğrulama: Meta etiket.

Blogger gibi bir içerik sistemi kullanıyorsanız en iyi seçenek budur. Web Yöneticisi Araçları, meta etiketi HTML sözdiziminde sağlar; ancak etiketi XHTML'ye dönüştürebilirsiniz; her ikisi de çalışır.

Web Yöneticisi Araçları Ana sayfasında istediğiniz sitenin yanındaki Bu siteyi doğrula bağlantısını tıklayın.
Doğrulama yöntemi listesinden Meta etiket'i seçin ve ekranınızdaki adımları izleyin.
Etiketi ana sayfanıza ekledikten sonra Doğrula'yı tıklayın.

Meta etiketin doğru konumda bulunup bulunmadığını doğrularız. Etiketi bulamazsak size karşılaştığımız hata hakkında size bilgi veririz. Sorun çözüldükten sonra tekrar sitenizi doğrulamayı deneyin

Doğrulama: HTML dosyası.

Sitenizi HTML dosyası yükleyerek doğrulamak için:

Web Yöneticisi Araçları Ana sayfası'nda istediğiniz sitenin yanındaki Doğrula bağlantısını tıklayın.
Doğrulama yöntemini seç listesinden HTML dosyası seçeneğini belirleyin ve ekranınızdaki adımları izleyin.
Herhangi bir metin düzenleyicisini kullanarak sizden istediğimiz dosyayı oluşturun ve dosyayı tam olarak bizim istediğimiz adla (örneğin, google11e5844324b7354e.html) kaydettiğinizden emin olun. Dosya adı büyük/küçük harfe duyarlıdır ve dosyanın ".html" uzantılı olması gerekir.
Dosyayı, belirttiğimiz konuma uygun biçimde web sunucunuza yükleyin. Bu konum genellikle, sitenizin kök klasörüdür.
Dosyayı yüklediyseniz ve açabiliyorsanız, Doğrula'yı tıklayın. Dosyanın belirtilen konumda olduğunu doğrularız. Dosyaya erişemezsek size karşılaştığımız hata hakkında bilgi veririz. Sorun çözüldükten sonra tekrar sitenizi doğrulamayı deneyin.

GOOGLE PAGERANK NEDİR

PageRank, Google'ın site sıralamasında kullandığı algoritmanın sonucu sitenize verdiği değeri gösteren basitleştirilmiş 0'dan 10'a kadar olan bir değerdir.

Bu değer genel olarak özgün bir içeriğe, sayfaya verilmiş bağlantılara ve bağlantı veren sayfaların kalitesine bağlı olarak değişir. Pagerank, değer olarak sitenizin Google tarafından arama sonuçlarında sıralanmasını ve Google tarayıcısının sitenizi kontrol etme sıklığını etkiler.

Teknolojisi:

Google Arama motoru ve şirketi , Stanford'da doktora yapan iki öğrenci, Larry Page ve Sergey Brin tarafından 1998 yılında kurulduğunda, arama sonuçlarını patentli PageRank™ tekniği üzerine geliştirdiler. Bu yüzden PageRank™ patenti de Google'a değil Stanford Üniversitesi'ne aittir.

Sayfa değeri :

Sayfa Değeri, sitenin doğal yapısına ve link[5] içeriğine uygun olarak sitenin değerinin bir göstergesidir. Google, bir linki A sayfasından B sayfasına, B sayfası için A sayfasını kullanarak bağlar. Aynı zamanda sayfanın hakkının yenmemesi için bazı içerik analizleri de yapar. Kendisini "önemli" yapan kriterlerde iyi yerlerde olan bir site önem sıralamasında diğer sitelerin üzerine çıkacaktır. Yani bir sitenin Google Arama sonuçları sıralamadaki yeri onun için önemli olan birçok kriterlerin birleşimi sonucunda belirir.

Önemli, yüksek kalitesi olan siteler, Google'ın her arama yapıldığında hatırladığı, daha yüksek PageRank'a (Sayfa Sıralaması) sahip olurlar. Tabiki, önemli sayfalar eğer aradığınız sorgu ile uyuşmuyorsa size bir şey ifade etmezler. Bu sebeble, Google aramalarınızda hem önemli hem de konu ile ilgili sayfaları bulmak için PageRank'i karmaşık bir metin uyuşma tekniği ile birleştirir. Google aradığınız terim'in kaç defa sayfada görüntülendiğininde ilerisine gidip o sayfanın içeriğini tüm yönleri ile inceleyip (ve o sayfaya link veren sitelerin içeriğini) sizin sorgunuza iyi bir sonuçmu diye karar verir.

Google, aynı zamanda spam amaçlı siteleri Google Ban ile cezalandırıp tüm indexlerini silerken, yeni açılan sitelerinde hızlı bir şekilde arama sonuçlarında yükselmesini engelleyen Google Sandbox sistemlerini de kullanmaktadır. Sandbox'a giren bir site 3-6 ay boyunca ne kadar iyi olursa olsun, Google tarafından denenir ve belirli bir sürenin sonunda arama sonuçlarında daha iyi bir yere getirilir.

Ancak site sıralamasını etkileyen tek parametre PageRank değildir. Site sıralamasını esasen "alakalılık" ve "önemlilik" değerlerini kombine etmeye çalışan Google algoritması için de Topic Sensitive Page Rank olarak tartışılan kavramın etkili olduğu düşünülmektedir. Google bize pagerank konusunda bazı bilgiler vermiştir. Elimizde olan veriler şunlar: - Dünyadaki tüm sitelerin pagerankı toplamı 1 sayısına eşittir. - Pagerankın Google tarafından açıklanan resmi formülü aşağıdadır: A sitesi için pagerank bulma formülü şu şekildedir.

PR(A) = (1-d) + d (PR(T1)/C(T1) + … + PR(Tn)/C(Tn))

formüldeki değişkenler şunlardır:

PR(A)= A sitesine ait pagerank degeri.Tüm siteler için ilk başta 1 kabul edilimektedir. d = “damped down” faktörü denilen özel bir katsayı ve 0.85 kabul edilmekte.Pi sayısı gibi özel bir katsayı. PR(Tn) = A sitesine link veren herhangi bir sitenin pagerank degeri. C(Tn) = A sitesine link veren sitenin başka sitelere verdigi link sayı adeti.

Sen bana link ver ben sana link vereyim mantığının incelemesi

d= 0.85 PR(A) = (1 – d) + d*(PR(B)/C(Tn)) PR(B) = (1 – d) + d*(PR(A)/C(Tn))

Degerleri yerine koyarsak : PR(A)= A sitesine ait ilk pagerank degeri ilk başka biz 1 kabul ediyoruz. d= 0.85 katsayı degerinde oldugunu google bize söylüyor. PR(B)= B sitesine ait ilk pagerank degeri 1 kabul edildi. C(Tn) =1 dir. Yani A sitesinden ve B sitesinden dış dünyaya verilen link sayısı adeti 1 oldugundan 1 alıyoruz. Eger A sitesi başka sitelerede link vermiş olsaydı verdiği link sayı adetini yazacaktık. Yukarıdaki örnek için sadece bir adet siteye link verildiğinden 1 rakamını yazıyoruz denkleme.

PR(A) =(1-0.85) + 0.85*(1/1) = 0.15 + 0.85 x 1 = 1

PR(B) =(1-0.85) + 0.85*(1/1) = 0.15 + 0.85 x 1 = 1

Sistemin ortalama pagerank değerlini Kontrol edelim Pr(A)+ Pr(B)=2 2 /2 (Sistemde iki adet site mevcut oldugundan)=Sistemin ortalama pagerankı= 1

En basit iki siteli link degişim örnekli şu matematiksel denklem ile bile görüldüğü üzere Sen bana link ver ben sana link vereyim olayında pagerank falan kazanılmıyor. Link degişmezden öncede pagerank degeri 1 idi link degişimi yaptıktan sonrada pagerank degeri yine 1 oldugunu gördük ve ispatladık.Bu ispatı google matematik formülü ile yaptık.

Bir webmasterın mantıklı bir link degişimi yapabilmesi için en az iki tane sitesi olmalı. 1 tane ana sitesi olmalı bir tanede yedek sitesi olmalı. Yedek sitesi ile link toplamalı orada biriken link gücünü anasitesine göndermelidir.

Çapraz link degişimi yapılırsa ancak o zaman pagerankında artış gerçekleşiyor. Ama Türkiyedeki bir çok webmaster arkadaşımız sen bana link ver, ben sana link vereyim mantığı içinde oldugundan ülkemizdeki sitelerin pagerank degerleri düşük seviyelerdedir. İşte olayın matematiksel yaklaşımı bu şekildedir. Pagerank=matematiktir. Google Türkçe siteleri sevmiyor falan gibi basit düşünceler yerine, matematiksel modelleme ile olaya yaklaşırsak daha yüksek pagerank degerliklerine bizim türkçe içerikli sitelerimizinde kavuşacağını görmüş olduk.

Özet: - Sitene link veren adamın sitesinde ne kadar çok link varsa senin hissene o kadar az pagerank düşünüyor. - Karşılıklı link degişimi yapılırsa pagerank artmıyor.
GOOGLE PAGERANK NEDİR

SİTEYİ GOOGLE GÖNDERME

İnternet üzerindeki yerinizi bizimle paylaşın.

Web'i her taradığımızda dizinimize yeni siteler ekler ve mevcut siteleri güncelleriz. Ayrıca sizi URL'nizi buraya göndermeye davet ederiz. Gönderilen URL'lerin tümünü dizinimize eklemeyiz ve bu URL'lerin görünüp görünmeyeceği veya ne zaman görüneceği konusunda tahminde bulunmaz, herhangi bir güvence vermeyiz.

Lütfen http:// öneki dahil olmak üzere URL'nizin tamamını girin. Örneğin: http://www.google.com.tr/. Ayrıca, sayfanızın içeriğini anlatan açıklamalar veya anahtar kelimeler de ekleyebilirsiniz. Bu tür açıklamalar veya anahtar kelimeler yalnızca bilgi amaçlıdır ve sayfanızın Google tarafından nasıl dizine eklendiğini veya kullanıldığını etkilemez.

Lütfen dikkat: Bir barındırıcının en üst düzeydeki sayfası gerekir yalnızca; bütün sayfaları tek tek eklemeniz gerekmez. Tarayıcımız Googlebot geri kalan sayfaları bulabilir. Google, dizinini düzenli olarak güncellediğinden güncellenmiş veya geçerliliğini yitirmiş bağlantıların tekrar gönderilmesi gerekmez. Sonraki taramamızda dizinimizin tamamını güncellediğimizde ölü bağlantılar dizinimizden 'silinir'.

URL'nizi Google'a Ekleyin.
URL...
AÇIKLAMALAR:
SİTEYİ GOOGLE GÖNDERME

GOOGLE ARAMA MOTORU

GOOGLE ARAMA MOTORU
Kullanıcı bir sorgu girdiği zaman, makinelerimiz dizinde eşleşen sayfa olup olmadığını anlamak için arama yapar ve kullanıcıyla en alakalı olduğunu düşündüğümüz sonuçları döndürür. Alaka düzeyi, 200'ü aşkın etmenle belirlenir ve bu etmenlerden biri de sayfaların PageRank değeridir. PageRank, bir sayfanın, diğer sayfalardan gelen bağlantılara göre belirlenen önem derecesidir. Daha açık belirtmek gerekirse, diğer sitelerden sitenizdeki bir sayfaya götüren bağlantıların tümü sitenizin PageRank değerini artırır. Tüm bağlantılar birbirine eşit değildir: Google, spam bağlantılarını ve arama sonuçlarını olumsuz yönde etkileyen diğer uygulamaları tespit ederek kullanıcılara daha iyi bir deneyim yaşatmak için yoğun çaba harcamaktadır. En iyi bağlantı türleri, içeriğinizin kalitesine bağlı olarak verilen bağlantılardır.

Sitenizin arama sonuçları sayfalarında iyi bir sıralama elde etmesi için Google'ın sitenizi doğru bir şekilde tarayıp dizine ekleyebilmesi çok önemlidir. Web Yöneticisi Kurallarımız, sık karşılaşılan bazı hatalara düşmeden sitenizin sıralamasını yükseltmenize yardımcı olabilecek bazı en iyi uygulamaları içermektedir.

Google'ın İlgili Aramalar, Yazım Önerileri ve Google Suggest özellikleri ilgili terimleri, ortak yazım hatalarını ve en çok aranan sorguları görüntüleyerek kullanıcıların zaman kazanmalarına yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. google.com.tr arama sonuçlarımız gibi, bu özelliklerle kullanılan anahtar kelimeler de otomatik olarak web tarayıcılarımız ve arama algoritmalarımız tarafından oluşturulur. Bu önerileri yalnızca kullanıcının zaman kazanabileceğini düşündüğümüzde görüntüleriz. Bir site bir anahtar kelime ile ilgili iyi bir sıralama elde ederse, bunun nedeni site içeriğinin, kullanıcının sorgusuyla daha ilgili olmasını algoritmik olarak belirlemiş olmamızdır.
GOOGLE ARAMA MOTORU

GOOGLE DİZİNE EKLEME

Dizine ekleme :

Googlebot, gördüğü kelimelerin tümünü ve bu kelimelerin sayfalardaki konumlarını içeren geniş bir dizin oluşturabilmek için taradığı sayfaların her birini işler. Ayrıca, Title etiketleri ve ALT öznitelikleri gibi önemli içerik etiketlerinde ve özniteliklerde bulunan bilgileri işleriz. Googlebot, hepsini olmasa da pek çok içerik türünü işleyebilir. Örneğin, bazı zengin medya dosyalarının veya dinamik sayfaların içeriğini işleyemeyiz.

Adresinizi Ekleyin/Güncelleyin :

Her taramada indeksimize yeni siteler ekliyor veya güncelliyoruz, ve sizi adresinizi eklemeye davet ediyoruz. Eklenen tüm adresleri indeksimize eklemiyoruz, ve ne zaman görünecekleri hakkında garanti veremiyoruz.

Lütfen http:// başlangıcı dahil olmak üzere tam adresinizi girin. Örneğin: http://www.google.com/. Ayrıca sayfanızın içeriğini tanıtan yorum veya anahtar kelimeler ekleyebilirsiniz. Bunlar sadece bizim bilgimiz için kullanılır ve sayfanızın Google'da nasıl indekslendiğini etkilemez.

NOT: Sadece üst-seviye sayfa gereklidir; her ayrı sayfayı teker teker eklemenize gerek yok. Tarayıcımız Googlebot, alt sayfaları bulabilir. Önemli: Google indeksini belirli aralıklarda yeniler, bu yüzden güncellenmiş veya kapanmış bağlantı eklemenize gerek yoktur. Ölü bağlantılar indeksimizin gelecek güncellemesinde silineceklerdir.
GOOGLE DİZİNE EKLEME

GOOGLE URL KALDIRMA

Kendi içeriğimi Google'dan kaldırma:

Bu sayfada kendi içeriğinizi (sayfa, site, görsel ve diğerleri) Google dizininden nasıl kaldırabileceğiniz hakkında bilgiler yer almaktadır. Bunun için, sitenizde bazı değişiklikler yapmanız ve sonra Google'ın sitenizi tekrar taramasını beklemeniz gerekir. Bu işlemi, Web Yöneticisi Araçları'ndaki URL kaldırma aracını kullanarak hızlandırabilirsiniz.

İçeriği kaldırmak veya arama motorlarının sitenizdeki içeriği taramasını engellemek için, aşağıdakilerden birini veya her ikisini kullanmanız gerekir:

robots.txt dosyası.

robots.txt dosyası web'i tarayan arama motoru robotlarının sitenize erişimini kısıtlar. (Not: Google, robots.txt tarafından engellenen içerik sayfalarını taramamasına veya dizine eklememesine karşın, URL'lerini web üzerindeki diğer sayfalarda bulduğu takdirde bu URL'leri dizine ekleyebilir.) Bir robots.txt dosyası kullanmak için sunucunuzun kök dizinine erişiminizin olması gerekir. robots.txt dosyası oluşturma hakkında daha fazla bilgi edinin.

Noindex meta etiketi:

Bir sayfada noindex meta etiketi gördüğümüzde, Google söz konusu sayfayı, diğer sayfalardan o sayfaya bağlantı olsa bile, arama sonuçlarımızdan tamamen çıkarır. İçerik şu an için dizinimizde bulunuyorsa, bir sonraki dizin taramasının ardından içeriği kaldırırız. Meta etiketi, sayfa bazında erişimi denetlemenize olanak sağlar; sunucunuzun kök dizinine erişiminiz yoksa bu faydalı olacaktır. (Sayfanızın kaynak HTML'sini düzenleyebilmeniz gerekir.)

GOOGLE BLOGGER ŞABLON AYARI

Not: Düzenleri kullanıyorsanız, şablonunuzdaki renklerin ve yazı tiplerinin nasıl değiştirileceğini öğrenmek için lütfen şu adresteki Yardım makalemize bakın. Bu makaledeki ipuçları, HTML'yi Düzenle görünümünde klasik şablonlara veya Düzenlere uygulanabilir, ancak verilen örnekler klasik şablonlara yöneliktir.

Blogger'ın şablonlarındaki renkler ve yazı tipleri, şablonunuzun üst kısmındaki CSS bildirimleri tarafından denetlenir. ColorMatch 5K renk seçimi için iyi bir yerdir ve WebReference'da bu konuda daha fazla bilgi bulunabilir.

İşte size blogunuzun görünümünü değiştirmenin ne kadar kolay olduğunu gösterecek olan hızlı bir öğretim programı:

İlk olarak Ana Şablonunuza gidin (Şablon | Ana Şablon) ve görünümünü değiştirmek istediğiniz öğeyi bulun. Bu örnekte, Tarih Üstbilgisini kullanacağız:
Burada metnin rengini mavi olarak değiştirdik. Metnin daha küçük veya daha büyük görünmesini istiyorsanız, font-size:105%; bölümünü değiştirebilirsiniz. Tamamıyla farklı bir yazı tipi için font-family:Times, Serif; yazı tipini belirtebilir veya seçiminize bağlı olarak başka herhangi bir yazı tipini kullanabilirsiniz.

"Önizleme" düğmesine tıkladığınızda değişikliklerinizin yayınlandığında nasıl görüneceğini görebilirsiniz.

iddia sonuçları iddia oyna iddia tahminleri







Her ülkenin maç sonuçları maç tahminleri iddia sonuçları tahminleri bu sitede.
http://saglik-siteniz.blogspot.com

GOOGLE ADSENSE NEDİR

Google Adsense, her aşamadaki websitesi yayıncılarının site içeriğiyle ilgili Google reklamlarını websitelerinde göstererek para kazanmalarını sağlayan bir sistemdir. Google reklamları, ziyaretçilerin sitenizde aradıkları konulara ve ilgi alanlarına uygunluk sağlar, websitenizden para kazanmanızı da sağlar. Gösterim sayısının önemsiz olduğu bu sistemde önemli olan reklama tıklanma miktarıdır. Reklam verenler tıklama başında öder, sitenize te tıklama başına Google'den para ödenir. Bu reklam modeli CPC (cost per click) ya da Türkçesi Tıklama Bazında Maaliyet reklam modeli deniyor.

Reklam tıklama ücretleri ise çok adil yapılmaktadır. Örneğin siteniz "çöplük" denilen sitelerden ise tıklama başına 0,01 $ bile alamazken kaliteli bir sağlık sitesi ve az bulunan içeriği varsa tıklama başına 1 $, hatta dil olarak ingilizce ise de bu rakam 10$ a bile çıkmakta.

Google, hilelere karşı bir güvenlik sistemi geliştirmiştir. Eğer kişi kendi sitesindeki reklamlara tıklarsa, tıklamaya teşvik ederse, pop-up lar ile tıklatmayı arttırırsa ve bunun gibi reklamveren e zararı olan davranışlar sergilendiği durumlarda google hemen devreye girer ve reklam yayınlayan kullanıcı engellenir.

Buna ek olarak, Google AdSense'e kayıtlı olan web sitesi yayıncıları, ziyaretçilerine Google web ve site araması sunabilirler. Böylece yayıncılar, arama sonuçları sayfalarında gösterilen Google reklamları üzerinden para kazanırlar.

Google Adsense, sitenizin sahip olabileceği binlerce sayfaya ve içeriğinizin ne kadar dar veya geniş kaplamlı olduğuna bakmaksızın, içeriği anlamak ve uygun reklamları yerleştirmeye çalışır. İçerik değiştikçe Google reklamları da değişir. Ve reklamlarımız ülkeye göre de hedeflendiğinden, küresel şirketler ek bir çaba sarf etmeden yerel reklamlar yayınlayabilir.
Google Adsense Üye Olmak İçin Gerekenler Nelerdir?
- İlk olarak çalışır durumda ve belirli bir ziyaretçi potansiyeline sahip (çok fazla olması veya bir sınırda olması şart değil) web sitenizin olması gerekmektedir.
- Daha önce adsense hesabınız var vede bu hesabınız belirli gerekçeler ile google tarafından engellendi (banlandı) ise, aynı isim ve bilgilerle google adsense üye olamazsınız.
- Bu maddelerin dışında google adsense üye olmak için herhangi bir engel veya şart bulunmamaktadır.

GOOGLE ADSENSE ÜYELİK:

Yukarıda yazılmış olan maddelerdeki unsurları gerçekleştirdiyseniz aşağıda resimli şekilde nasıl adsense üye olacağınız anlatılmaktadır.

1.) Öncelikle google adsense üyelik sayfasına gitmek için buraya tıklayın ve bu aşamadan sonra aşağıdaki resimde belirtilen şimdi kayıt olun yazan yere tıklayınız.

2.) Bu aşamadan sonra size kayıt olmanız için gerekli olan bilgilerin sorulacağı sayfa gelmektedir. Aşağıdaki resimde numaralarla belirtilen yerleri nasıl doldurmanız gerektiği burda verilmiştir.
- Web sitenizin URL'si: Sahip olduğunuz ve google adsense kayıt olmak istediğiniz web sitenizi www.siteadi.com olacak şekilde buraya yazınız.
- Web sitenizin dili: Bir üst kısımda kayıt ettiğiniz web sitenizin içerik dilini burada seçiniz ve bu seçeneğin altındaki iki kutucuğuda okuyarak işaretleyiniz. Burdaki bilgiler google'ın çok önem verdiği spam tıklamaları engellemek için verdiğiniz bir taahüt'tür.
- Hesap türü: Genellikle bireysel olarak başvurduğunuz için burayı bireysel seçmenizi öneririz.
- Ülke veya bölge: Yaşadığınız ülkeyi burdan seçiniz. Bu seçim irtibat adresinizde kullanılacak olan seçimdir.
- Alacaklı adı: Kayıttaki en önemli unsurlardan biridir. Reklam kazançları sonucunda oluşan paranızı çek veya banka havalesi ile alırken bu adı kullanacaksınız. Banka havalesi alırken google sadece sizin adınıza havale göndereceğinden, havaleyi veya parayı kimin adına alacak iseniz o bilgileri girmeniz doğru olur.

GOOGLE SİTE NEDİR

Google Sites, kullanıcılarına, video, takvim, sunum, ekler ve metin dahil olmak üzere, çeşitli bilgileri tek bir yerde hızlı toplama olanağı veriyor ve bunları, görüntülenmesi veya düzenlenmesi amacıyla, küçük gruplarla, firmalarla ve hatta dünyayla kolayca paylaşmalarını sağlıyor.

Google kurumsal çözümler başkan yardımcısı ve genel müdürü Dave Girouard konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Geçmişte organizasyonlar içerisinde birlikte çalışan takım arkadaşları için web sitesi oluşturmak karmaşık bir işlemdi ve programlama bilgisi yanında, bu işe özel donanım ve yazılım kullanmayı da gerektiriyordu. Ancak Google Sites ile herkes çok kısa bir süre içinde ve bütünüyle özel gereksinimler doğrultusunda tasarlanmış web siteleri oluşturabilir ve istediği kişileri katkıda bulunmaya davet edebilir. Web'e "Düzenle" düğmesi ekliyoruz diyebiliriz." dedi.

Google Sites içinden bir dizi sayfa oluşturabilmek için, HTML bilgisi veya web tasarımı becerisi gerekmiyor. Yeni bir sayfa oluşturmak için yapılması gereken tek şey bir düğmeyi tıklamak. İçerik eklemek "Düzenle" düğmesini tıklamak kadar kolay olduğu gibi paylaşmak, davet göndermek kadar da kolay. İçeriğin tümü anında arama kapsamına alınıyor ve Google Sites'a bütün web tarayıcılardan ulaşılabiliyor.

Bir organizasyonda yer alan herkes, Team Edition üzerinden Google Apps™ iletişim ve paylaşım hizmetlerine kayıt olmaları koşuluyla, BT desteği arama sıkıntısı olmadan Google Sites'ı kullanmaya başlayabiliyor. İşletme ya da okulların e-posta adresleri doğrulandıktan sonra kullanıcılar diğer kullanıcıları da davet edebiliyor ya da organizasyonlarındaki Google Apps kullanıcılarını kolayca bulabiliyor.

Google Sites ile aşağıdaki örneklerdeki gibi çok çeşitli siteler oluşturmak mümkün:

" şirket bilgilerini merkezi hale getiren intranetler,
" proje yönetimi amaçlı ekip siteleri,
" bir kişinin özgeçmişi, uzmanlık alanları, üç aylık dönem için hedeflerini içeren profil siteleri ve ödevlerin, ders notlarının ve diğer kaynakların yerleştirilebileceği sanal derslikler.

GOOGLE SİTES NEDİR?
Google Sites ekip web sayfası oluşturmayı doküman düzenlemek kadar kolay hale getiren online bir uygulamadır. Kişiler Google Sites'ı kullanarak videolar, takvimler, sunular, ekler ve kısa mesaj·dahil birçok bilgiyi tek alanda hızlı bir şekilde toplayabilir ve bu bilgileri küçük bir grupla, kuruluşlarının tamamıyla veya dünyayla paylaşabilir. http://sites.google.com/site adresi üzerinden Google Sites ile çalışmaya başlayın. Ürünün temel özellikleri şunlardır:
Sitenizin arayüzünü grup veya projenizin görünüş ve tarzına benzeyecek şekilde özelleştirin
Tek düğmeyi tıklayarak yeni bir alt sayfa oluşturun
Giderek kapsamlı·hale gelen sayfa türü listesi üzerinden seçim yapın: web sayfası, duyurular, dosya dolabı
Paylaşılan bilgiyi tek bir alanda toplayın: Zengin içeriği (video, Google Dokümanlar'a ait dokümanlar, sunular, Picasa fotoğraf slayt gösterileri, iGoogle gadget'ları) her sayfaya katıştırın ve dosya eklerini yükleyin.
Sitenizin özel kalması veya istediğiniz kişiler tarafından düzenlenebilir ve görüntülenebilir olması için izin ayarlarını yönetin
Google arama teknolojisini kullanarak Google Sites içeriğiniz içinde arama yapın.

GOOGLE SİTE

GOOGLE VİDEO

Google Video, Google tarafından işletilen, video dosyaları arşividir. Kuruluş tarihi ise 16 Haziran 2006'dır.

İnternetin ilk açık video pazarı; video arayabilir, izleyebilir ya da satın alabilirsiniz. Size ait görüntüleri satabilir veya geçiçi süre için kiralanmasına izin verebilir bu şekilde gelir elde edebilirsiniz. Görüntüler Google'ın sunucularında saklanmaktadır.

Google Video ücretsiz bir video Google, web sitesi ve bir de video arama motoru paylaşıyor. Google Video allows select videos to be remotely embedded on other websites and provides the necessary HTML code alongside the media, similar to YouTube . Google Video klip seçeneğini uzaktan diğer web sitelerinde gömülü olması ve medya, YouTube benzer yanında gerekli HTML kodunu sağlar sağlar. This allows for websites to host large amounts of video remotely on Google Video without running into bandwidth or storage capacity issues.

Bu web siteleri için Google Video uzaktan bant genişliği veya depolama kapasitesi konuları içine çalıştırmadan video büyük miktarda ev sahipliği sağlar. Some videos are also offered for sale through the Google Video Store. Bazı videolar da satılık Google Video Store ile sunulmaktadır. On October 9, 2006 Google bought former competitor YouTube. 9 Ekim'de, 2006 Google eski rakip YouTube aldım. Google announced on June 13 , 2007 that the Google Video search results would begin to include videos discovered by their search crawlers on other hosting services, in YouTube and user uploads.

Search result links now open a frameset with a Google Video header at the top, and the original player page below it, similar to the way the Google Images search results are presented. Google Haziran 13, 2007 tarihinde, Google Video arama sonuçlarında videolar YouTube ve kullanıcı yüklenenler diğer barındırma hizmetleri kendi arama tarayıcılar tarafından keşfedildi eklemek başlayacağını duyurdu.

Arama sonucu artık bağlantılar Google Video başlığına bir çerçeve açık üst ve altında orijinal oyuncu sayfa, Google Images arama sonuçları sunulmuştur benzer şekilde.

İnternet TV (IPTv) konseptinin pratik uygulaması olarak da görülebilir. Bu görüntülerin bazılarını indirebilir ve Google video player ile (ya da Codec ile) daha sonra izleyebilirsiniz.

Youtube.com kadar video arşivine sahip bir sayfadır.

GOOGLE VİDEO

GOOGLE ÖZEL ARAMA


İstediğinizi yazın hemen arayıp bulun.

GOOGLE SİTEMAPS NEDİR

Site Haritaları protokolünü bir webmaster taranabilir için kullanılabilir bir web sitesinde URL'ler hakkında arama motorlarına bilgi vermenizi sağlar. A Sitemap is an XML file that lists the URLs for a site. Bir Site Haritası bir XML dosyası olan bir site için URL'leri listeler. It allows webmasters to include additional information about each URL: when it was last updated, how often it changes, and how important it is in relation to other URLs in the site. It yöneticileri her URL hakkında ek bilgi: include sağlayan en son ne zaman, ne sıklıkla değiştiği, ve nasıl diğer URL'lere ilgili sitede bulunan önemli güncellendi. This allows search engines to crawl the site more intelligently. Bu arama motorları daha akıllıca sitesi tarama sağlar. Sitemaps are a URL inclusion protocol and complement robots.txt , a URL exclusion protocol. Sitemaps bir URL dahil protokolü ve tamamlayıcı robots.txt, bir URL dışlama protokolü vardır.

Sitemaps are particularly beneficial on websites where: Sitemaps özellikle web sitelerinde yararlıdır nerede:

some areas of the website are not available through the browsable interface, or web sitesinin bazı alanlarda göz atılabilir arayüzü, yoksa mevcut değildir
webmasters use rich Ajax or Flash content that is not normally processed by search engines. Web yöneticileri zengin Ajax veya normalde arama motorları tarafından işlenmiş değildir Flash içerik kullanmak.
The webmaster can generate a Sitemap containing all accessible URLs on the site and submit it to search engines. Site yöneticisi bir sitedeki tüm erişilebilir URL içeren ve arama motorlarına gönderebilirsiniz oluşturabilirsiniz. Since Google, MSN, Yahoo, and Ask use the same protocol now, having a Sitemap would let the biggest search engines have the updated pages information. Google, MSN, Yahoo, beri ve şimdi aynı protokolü kullanmak sorun, bir Site en büyük arama motorları güncellenen sayfaları bilgi atalım sahip olacaktır.

Sitemaps supplement and do not replace the existing crawl-based mechanisms that search engines already use to discover URLs. Sitemaps zammı ve mevcut tarama yerini almaz mekanizmalarını, arama motorlarının URL'leri keşfetmek için kullandıkları tabanlı. By submitting Sitemaps to a search engine, a webmaster is only helping that engine's crawlers to do a better job of crawling their site(s). Bir arama motoruna Haritaları göndererek, bir webmaster sadece motoru tarayıcılarının kendi site (ler tararken daha iyi bir işi yapmak için yardım is). Using this protocol does not guarantee that web pages will be included in search indexes, nor does it influence the way that pages are ranked in search results. [ citation needed ] Bu protokolü kullanmak, web sayfalarının arama dizinlerine eklenmesini olacak, ne de garanti etmez o şekilde sayfalarının arama sonuçlarında sıralanır etkiliyor.

GOOGLE SİTEMAPS NEDİR

GOOGLE BLOGGER YARDIM

Yeni Blogger Düzenleri özelliklerini nasıl kullanabilirim:

Blogunuzun görüntüsünü değiştirmek istediğiniz her seferde HTML ve CSS'yle uğraşmaktan sıkıldınız mı? Aslına bakarsanız bu işi halletmenin daha kolay bir yolu var. Düzenler özelliği sayesinde sayfanızdaki parçaları sürükleyip bırakabilir, farenizi birkaç kez tıklayarak yeni yazı tipleri ve renkler seçebilirsiniz. Yeni oluşturulan bloglar zaten otomatik olarak bu şekilde çalışır ancak bu özelliğe sahip olmayan bloglar için şablonunuzu yükseltmeniz gerekir. Nasıl yapılacağını anlatalım.

1) Kumanda panelinizde blogunuzun adını bulun ve yanındaki "Şablon" bağlantısını tıklayın. Söz konusu bağlantı yerine "Düzen" bağlantısı görüntüleniyorsa, şablonunuz zaten yükseltilmiş demektir ve bu adımların geri kalanını atlayabilirsiniz.

2) Şablon sayfasında standart bir HTML kodu sayfası yer almalıdır. Gezinme bağlantılarının arasında "Tasarımınızı Özeleştirin" ifadesine sahip olan sekmeyi arayın ve bu sekmenin üzerini tıklayın.

3) Blogger'ın geçerli şablonunuzun bir yedeğini alıp sonrasında bunu yükseltilmiş şablonla değiştireceğini açıklayan bir ileti alacaksınız. Yedek şablon süresiz olarak saklanacağından zaman içinde eski şablona ihtiyaç duyarsanız işlemi geri çevirebilirsiniz. Devam etmek için "Şablonunuzu Yükseltin" düğmesini tıklayın.

4) Varsayılan şablon tasarımlarımızdan birini seçin. Başlangıç noktası olarak seçtiğiniz şablonu istediğiniz gibi değiştirmekte özgürsünüz. Seçiminizi yaptığınızda "Şablonu Kaydet" öğesini tıklayın.

Artık işleminiz tamam. Bunun sonucunda "Sayfa Öğeleri" sekmesine yönlendirileceksiniz, burada istediğiniz düzenlemeleri yapmaya başlayabilirsiniz. Başlamadan önce bu yeni özellikleri nasıl kullanılacağı hakkında daha fazla şey öğrenmek isterseniz özellikler hakkında buradan okuma yapabilirsiniz: Düzen Kılavuzu ve Yazı Tipleri ve Renkler. İyi eğlenceler.

GOOGLE BLOGGER YARDIM

GOOGLE ADWORDS NEDİR

NASIL ÇALIŞIR:

Reklamlarınızı siz oluşturursunuz
Reklam oluşturup işletmenizle alakalı kelime veya öbekler olan anahtar kelimeler seçersiniz. Anahtar kelimeler için fikir al.

Reklamlarınız Google’da görünür
Kullanıcılar anahtar kelimelerinizden birini kullanarak Google'da arama yaptığında, reklamınız arama sonuçlarının yanında görünebilir. Artık, sizinle zaten ilgilenen bir hedef kitleye reklam yapabilirsiniz.

Müşterileri siz çekersiniz
Kullanıcıların satın alma işlemi yapmak veya sizin hakkınızda daha fazla bilgi edinmek için reklamınızı tıklaması yeterlidir. Başlamak için bir web sayfasına bile ihtiyacınız olmaz; Google ücretsiz olarak bir web sayfası oluşturmanıza yardım eder. Her şey son derece basit.

NEDEN ÇALIŞIR:

Google AdWords'ün size sundukları:

Hedeflenen erişim
Artık Google'da arama yapan kişilere yönelik reklam verebilirsiniz. Hatta, Google'ın arama sonuçlarında zaten görünüyorsanız, AdWords, Google'da yeni hedef kitleleri ve reklamcılık ağımızı hedeflemenize yardım edebilir.

Daha fazla denetim
İstediğiniz sonuçları alana kadar reklamlarınızı düzenleyip bütçenizi ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, birçok reklam biçimini görüntüleyebilir, hatta reklamlarınızı belirli dillere ve coğrafi bölgelere hedefleyebilirsiniz.

Ölçülebilir değer
Minimum harcama gerekliliği veya zaman taahhüdü yoktur. Ayrıca, tıklama başı maliyet seçeneğiyle yalnızca reklamlarınız tıklandığında borçlandırılırsınız. Bu, bütçenizin sadece size yeni müşteri adayları kazanmak için kullanılacağı anlamına gelir

MALİYETLER VE ÖDEME:

Maliyetler konusunda endişeli misiniz? Merak etmeyin. AdWords, harcamalarınız üzerinde tam kontrol sağlar.

Bütçenizi belirleyin
Minimum harcama zorunluluğu yoktur; AdWords için ödediğiniz tutarı siz belirlersiniz. Örneğin, reklamınıza beş YTL'lik bir günlük bütçe ve her tıklama için on yeni kuruşluk bir maksimum maliyet belirleyebilirsiniz.

Desteksiz tahminlerden uzak durun
Anahtar kelimeleri seçme ve bütçenizi en üst düzeye getirme konusunda bilinçli kararlar verebilmeniz için anahtar kelime trafiği ve maliyet tahminleri veriyoruz. (Anahtar kelime maliyetlerini tahmin edin )

Yalnızca sonuçlar için ödeme yapın
Reklamınız gösterildiğinde değil, yalnızca birisi reklamınızı tıklarsa ücretlendirilirsiniz.

Ödeme seçenekleri ülke ve para birimine göre değişir

YEREL İŞLETMELER İÇİN:

Yerel ve bölgesel hedefleme
Reklamlarınızı yalnızca belirli bir şehir, bölge veya ülkede arama yapan kullanıcılara görüntülenecek biçimde ayarlayın. Artık sizden 30 km uzaklıktaki veya dünyanın herhangi bir yerindeki çevrimiçi müşterileri hedeflemek çok kolay. Daha fazla bilgi edinin

Yerel reklamlar
AdWords metin reklamlarınızla birlikte bir işletme adresi görüntüleyerek potansiyel müşterilerin sizi bulmasına yardımcı olun. Google.com ve Google Haritalar'da yerel bilgi arayan kullanıcılara bulunduğunuz yeri gösterebilirsiniz. Daha fazla bilgi edinin.

GOOGLE ADWORDS NEDİR

GOOGLEBOT NEDİR

Googlebot, Google tarafından kullanılan bir arama bot'udur. Bu bot web'deki dökümanları toplar ve Google Arama Motoru için aranabilir bir içerik listesi ( index ) yaratır. Eğer site yöneticiyseniz ve sitenizin Google aramalarında ya da herhangi bir arama motoru botunun indeksleme işleminde çıkmasını istemiyorsanız sitenizin dizininde bir robots.txt adlı dosya yaratarak ,yada sadece Googlebot için aşağıdaki meta etiketini kullanarak botların indekslemesini engelleyebilirsiniz.

Googlebot'un indeksleme yapabilmesi için , sunucularda "googlebot.com" içeren bir web sitesi (host address )ve içinde Googlebot kelimesinin geçtiği bir user-agent kodlu metine ihtiyaç duyarlar.[1] Bakınız : robots.txt

Googlebot'un iki sürümü vardır: "Derinbot" (deepbot) ve "yenileyici bot" (fresh bot).

Deepbot Web'de bulunan bütün bağlantıları takip etmeye çalışır ve birçok sayfayı Google indeksleyicisine indirir. Bu işlemi ayda bir kez yapar ve tamamlar.
Freshbot web sayfalarındaki yenilenmiş içerikleri tarar. Sıklıkla yenilenen web sitelerini değişme sıklıklarınıa bağlı olarak tarar , değişikleri kontrol eder. Yalnız Googlebot HREF ve SRC linkleri takip eder.[1]
Googlebot bir sayfayı , o sayfa üzerinde bulunan bütün bağlantıları ziyaret ederek işler, sonrada o bağlantılardan başka web sayfalarına geçer. Bu nedenle ayrıca yeni web sayfaları indekslenmek için başka bilinen web sayfalarından ulaşılabilmelidir.

Site yöneticileri, Googlebot'un tarama yaptığı sırada siteye ayrılan bant genişliğinin çoğunu kullandığını ve bu nedenle web sitelerinin zaman zaman bant genişliği limitlerini aştığını ve geçici olarak sitelerinde çökmeler olduğunu belirtmektedirler. Bu durum özellikle onlarca gigabyte veri barındıran yansıma--ayna-- (ing. mirror ) siteler için sorun olmaktadır. Google ayrıca site yöneticilerini tarama ( indekslenme ) oranlarını yükseltmek için çeşitli yolların anlatıldığı bir Webmaster Tools sayfasına sahiptir.

GOOGLEBOT NEDİR

Google İzinleri

Google Marka Özellikleri Şartlar Ve Koşulları

Google ticari markalarını, logolarını, web sayfalarını, ekran görüntülerini veya Google'a ait başka ayırt edici özellikleri ("Google Marka Özellikleri") kullanma talebiniz Google tarafından onaylanırsa aşağıdaki şartlar ve koşullara ("Sözleşme") tabi olmayı kabul edersiniz.

Google Marka Özelliklerinin Üçüncü Taraflarca Kullanımı İçin Yönergelere uymayı kabul edersiniz. Bu yönergelere uyduğunuz sürece ve Google'ın izin talebinizi açıkça onaylaması şartıyla, Google size, ilgili İzin Talebi Formunda belirtilen Google'ın Marka Özelliklerini, yalnızca bu formda belirtilen amaçla ve malzemeler için kullanmak üzere devredilemez, münhasır olmayan, telif haksız sınırlı bir lisans verir. Google Marka Özelliklerinin her türlü kullanımına, Google Marka Özelliklerinin Google Inc. şirketine ait ticari markalar ve ayırt edici marka özellikleri olduğunu açık bir biçimde gösteren bir bildirim eşlik etmelidir.

Google, Google Marka Özelliklerini görüntüleme izninizi feshetme veya üzerinde değişiklik yapma ve bu şartlar ve koşullara uymayan, Google'a ait herhangi bir fikri mülkiyet hakkını ihlal eden veya yürürlükteki yasalara aykırı her türlü kullanıma karşı tamamen kendi takdirine göre yasal işlem yapma hakkını saklı tutmaktadır.

Yukarıda belirtilenler dışında, burada yer alan hiçbir ifade Google Marka Özelliklerine ilişkin size herhangi bir hak, mülkiyet hakkı veya pay vermemektedir veya verdiği şeklinde yorumlanamaz. Google Marka Özelliklerini kullanımınız Google'ın lehine gerçekleşecektir. Google Marka Özellikleriyle rekabet etmemeyi veya başkalarının rekabet etmesine yardımcı olmamayı (bu türden bir sınırlamanın yürürlükteki yasalarca yasaklandığı kapsam dışında) ve Google'ınkilere kafa karışıklığı yaratacak şekilde benzer alan adlarını, ticari markaları, ticari adları veya başka ayırt edici marka özelliklerini tescil ettirmemeyi veya tescil ettirmeye çalışmamayı kabul edersiniz.

Google Marka Özellikleri "olduğu gibi" sağlanmıştır ve Google, Google Marka Özelliklerine ilişkin hak ihlali bulunmadığı garantileri dahil her türlü açık veya örtük yasal garantiyi reddetmektedir. Ayrıca, Google Marka Özelliklerini kullanımınız ücretsiz olduğu için hiçbir durumda, doğrudan, dolaylı, arızi, özel, neden olunan, cezai, örnek teşkil eden zararlar veya bu Sözleşmeden ya da Google Marka Özelliklerinin kullanımından kaynaklanan diğer zararlar dahil olmak üzere hiçbir yükümlülük varsayımı çerçevesinde Google'ın size karşı, bu Sözleşmenin konusuna ilişkin hiçbir yükümlülüğü yoktur. Bu sınırlama, Google'ın bu tür zararların oluşması olasılığından haberdar olması veya haberdar olmasının gerekmesi veya bu olasılığın kendisine bildirilmiş olması ve burada belirtilen herhangi bir sınırlı çözümün asıl amacının yerine getirilememesi durumunda bile geçerli olacaktır. Bazı devletler arızi veya sonuç olarak oluşan zararlarda örtük garantilerin kapsam dışı tutulmasına veya yükümlülüklerin sınırlandırılmasına izin vermediğinden, yukarıdaki sınırlamalar ve kapsam dışı durumlar sizin için geçerli olmayabilir.

Önceden Google'dan yazılı onay almadan, bu Sözleşme kapsamındaki haklarınızı veya yükümlülüklerinizi başkasına devredemezsiniz. Bu Sözleşme, üçüncü taraf haklarından yararlanılmasını amaçlamaktadır veya üçüncü taraf hakları doğuracak şekilde yorumlanamaz. Bu Sözleşme, milletlerarası bağlama kurallarına bakılmaksınız, Kaliforniya Eyaleti yasalarına göre yorumlanacak ve uygulanacaktır. Bu Sözleşmeden kaynaklanabilecek veya onlarla bağlantılı olarak ortaya çıkabilecek herhangi bir anlaşmazlık veya hak talebi için yargılama yeri Kaliforniya'nın Santa Clara İlçesidir. Taraflar, bağımsız yüklenicilerdir. Her iki tarafın da, herhangi bir nedenle diğer tarafın bir çalışanı, aracısı, ortağı veya yasal temsilcisi olduğu addedilemez ve taraflardan hiçbirisinin diğeri adına herhangi bir yükümlülük veya sorumluluk oluşturma yetkisi, hakkı veya yeterliliği olmayacaktır. Google'ın bu Sözleşmenin herhangi bir hükmünün ihlali karşısından haklarından feragat etmesi, hükmün kendisinden feragat edildiği şeklinde yorumlanamaz. Bu Sözleşmenin herhangi bir hükmü yeterli bir mahkeme tarafından yasalara aykırı telakki edilirse, o hüküm orijinal hükmün amaçları yasaların izin verdiği ölçüde en iyi şekilde yerine getirilecek biçimde değiştirilir ve yorumlanır ve bu Sözleşmenin geri kalan hükümleri etkinliklerini ve geçerliliklerini tam olarak korumaya devam ederler. Bu Sözleşme, Google Marka Özelliklerinin Üçüncü Taraflarca Kullanımı İçin Yönergeler ve İzin Talep Formu, buradaki konuyla ilgili taraflar arasındaki sözleşmenin tamamını oluşturur.

Google İzinleri

GOOGLE HARİTA NEDİR

Kendi haritalarınızı oluşturun ve paylaşın.
Bildiğiniz yerleri ve rotaları haritaya ekleyin. Metin, fotoğraf veya video ekleyin ve sonuçları paylaşın. Daha fazla bilgi

Ayrıca, Google Haritalar'a eklemek için etkileşimli içeriğin bir dizinine gözatabilirsiniz.

GOOGLE HARİTA NEDİR

GOOGLE TAKVİM

Programınızı organize edin ve etkinlikleri arkadaşlarınızla paylaşın
Google'ın ücretsiz çevrimiçi takvim hizmeti sayesinde sizin için önemli etkinliklerin tümünü tek bir yerden kolayca takip edebilirsiniz.
Programınızı paylaşın.
Aile bireylerinizin ve arkadaşlarınızın takviminizi görmesine izin verin ve başkalarının sizinle paylaştığı programları görüntüleyin.
Hareket halindeyken de takviminize ulaşın.
Telefonunuzun yerleşik takvimini veya mobil tarayıcısını kullanarak takviminize ulaşın.
Artık hiçbir etkinliği unutmayın.
Etkinlik hatırlatıcılarını e-posta aracılığıyla alabilir veya doğrudan telefonunuza kısa mesaj gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Google Calendar (Türkçe: Google Takvim), 13 Nisan 2006 tarihinde Google tarafından hizmete sokulan, kullanıcılar için takvim ve ajanda hizmeti sunan servistir.

Bu hizmetden internet kullanıcılarının yararlanması için Google'a üye olmaları (Google Account) gerekmektedir. Google Calendar’da doğal olarak ajax uygulamaları mevcuttur. Takvime eklenen bir olayın vakti geldiğinde ya da bir süre öncesinde e-posta ya da sms ile kullanıcılar uyarılmaktadır.

GOOGLE TAKVİM

GOOGLE TEKNOLOJİSİ

Google'ın arama teknolojisi ve kullanıcı arabirim tasarımı Google'ı günümüzün ilk-nesil arama motorlarından farklı kılar. Sadece anahtar sözcük veya meta arama teknolojisi kullanmak yerine, Google en önemli sonuçları ilk getiren, gelişmiş PageRank™ teknolojisine dayanır.

PageRank ağ sayfalarının önemini nesnel bir ölçeğe uyarlar; bu 500 milyon değişken ve 2 milyar terimden oluşan bir denklemin çözülmesiyle hesaplanır. PageRank ağın çok sayıda bağlantılı yapısını düzenleyici bir araç olarak kullanır. Doğal olarak, Google, Sayfa A'dan Sayfa B'ye kurulmuş her bağlantıyı, Sayfa A'dan Sayfa B'ye bir "oy" olarak yorumlar. Google bir sayfanın önemini aldığı oylarla belirler. Google ayrıca oyu veren sayfayı da inceler.

Google'ın karışık ve kendi kendileştirilmiş arama yöntemleri, insan müdahalesine engel olur. Diğer arama motorlarından farklı olarak; Google, hiç kimsenin daha yüksek listeleme yapamayacağı ve ticari amaçla sonuçları değiştiremeyeceği bir şekilde yapılandırılmıştır.

GOOGLE TEKNOLOJİSİ

GOOGLE HESAP MAKİNASI

Google’ın kendi hesap makinesi işlevini kullanabilmek için arama kutusuna yapmak istediğiniz hesap işlemini girip klavyeden Enter tuşuna basın veya 'Google’da Ara' düğmesine tıklayın. Hesap makinesi, temel matematik işlemleri, daha karmaşık işlemler, ölçüm birimleri, dönüşümler ve fiziksel sabitlerin dahil olduğu matematik problemlerini çözebilir. Aşağıdaki örnek işlemlerden birini deneyebilir veya talimatlarımıza bakabilirsiniz (kendi işlemlerinizi oluşturmanıza yardımcı olacak bilgileri bu sayfada bulablirsiniz).

GOOGLE HESAP MAKİNASI

GOOGLE GADGET NEDİR

Desktop, yeni e-postaları, hava durumunu, fotoğrafları ve kişiselleştirilmiş haberleri göstermek için masaüstünüzde veya iGoogle sayfanızda herhangi bir yere yerleştirilebilecek olan Google Gadget'ları adındaki etkileşimli mini uygulamalarla kişiselleştirilmiş güncel bilgilere hızlı erişim sağlar. Bunun dışında saat, takvim, not defteri ve yapılacaklar listesi gibi daha pek çok gadget'tan da yararlanabilirsiniz. Gadget'ı masaüstünüze, iGoogle sayfanıza veya her ikisine eklemeyi seçebilirsiniz.

Kenar çubuğu:

Google Gadget'larınızı kenar çubuğunuzda da tutabilirsiniz. Kenar çubuğu, gadget'ınız için bir denetim masası işlevi gören ve masaüstünüzde yer alan dikey çubuktur. Gadget'larınızdan istediklerinizi kenar çubuğunuzun üzerine veya dışına sürükleyip bırakabilir veya gadget'ları istediğiniz sırada düzenlemek için yukarı veya aşağı taşıyabilirsiniz. Kenar çubuğu her zaman diğer ekranların üzerinde kalacak şekilde ayarlanabilir. Üstelik masaüstünüzle daha uyumlu olması için kenar çubuğunuzu yeniden tasarladık.

Gadget Ekleme Arayüzü:

Gadget Ekleme arayüzüyle hızla ve kolayca yeni gadget'lar bulabilirsiniz. Kenar çubuğunuzun üzerindeki "+" düğmesini tıklayıp "Gadget ekle" seçeneğini belirtmeniz bu ekranın görünmesi için yeterli olacaktır. Buradan soldaki başlıkları tıklayarak gadget'ları kategoriye göre görüntüleyebilir veya sağ üst köşedeki arama kutusunu kullanarak belirli gadget'ları arayabilirsiniz. İstediğiniz gadget'ı bulduğunuzda farenizi üzerine getirip "Ekle" düğmesini tıklayın.

Masaüstü Çubuğu ve Hareketli Masaüstü Çubuğu:

Kenar çubuğunu istemezseniz bu çubuğu Windows görev çubuğunuzda küçük bir arama kutusu bulundurmak üzere simge durumuna küçülterek bir masaüstü çubuğuna veya diğer tüm pencerelerin üzerinde hareket eden bir arama kutusu içeren ve masaüstünde istediğiniz yere sürükleyebileceğiniz bir hareketli masaüstü çubuğuna dönüştürmeniz de mümkündür. Bu seçeneklerin her ikisi de istediğiniz uygulamayı hızlı bir şekilde başlatmanıza veya bilgisayarınızda ya da web'de arama yapmanıza olanak sağlar.

GOOGLE GADGET NEDİR

GOOGLE ÜRÜNLER

AdSense

Blogger - Ayarlar

Dokümanlar - Ayarlar

Gmail - Ayarlar

Google Arkadaşı Bağlantısı

iGoogle - Ayarlar İçerik ekle

Özel Arama - Arama motorlarım

Profiller

Reader - Ayarlar

Sayfa Oluşturucu - Ayarlar

Sites

Site Yöneticisi Araçları

Takvim - Ayarlar

Talk

Uyarılar - Yönet Yardım

Web Geçmişi

Web Sitesi Doktoru

GOOGLE ÜRÜNLER

GOOGLE TALK NEDİR


Google Talk'a Başlarken.
Google'ın anlık iletişim uygulaması olan Google Talk'a hoş geldiniz. Bu kılavuz, Google Talk'u kullanmanın tüm farklı yollarını size tanıtacak.

Google Talk’u İndirme

Resmi büyük görüntüle Windows'a yönelik indirilebilir Google Talk uygulaması, arkadaş ve ailenizle iletişim kurmanız için bir çok özellik sunar.

Anlık mesajlaşma — Tüm Google Talk ve Gmail kişilerinizle gerçek zamanlı olarak sohbet edebilirsiniz.

PC'den PC'ye ücretsiz sesli arama — Online durumda olan ve Google Talk istemcisine sahip herkesle ücretsiz konuşabilirsiniz.


GOOGLE TALK NEDİR

GOOGLE ÇEVİRİ

Google’ın sunduğu çeviri hizmetiyle birçok dilde çeviri yapabiliyorsunuz. Google, bu diller arasına Türkçe’yi de ekleyerek, kullanıcıları için daha fazla kolaylık sağlamış oldu.

GOOGLE ÇEVİRİ İÇİN TIKLAYIN

Bloğunuza AdSense Ekleme

Blogger, blogunuzdan para kazanmanızı olanaklı kılacak basit bir yöntem sağlar. AdSense, Google'ın içerik hedefli reklamcılık programıdır. Bu, reklamlarınız için anahtar kelime veya kategori seçmeyeceğiniz anlamına gelir. Bunun yerine, Google'ın sunucuları yazılarınızın hangi konuyla ilgili olduğunu belirler ve okuyucularınıza bu konuyla en çok ilgisi olan reklamları gösterir. Bu nedenle blogunuz futbol ile ilgiliyse, yazınızın yanında Süper Lig ile ilgili hatıra ürünlerinin reklamları olabilir. Blogunuz ressamlık ile ilgiliyse, sanat malzemelerine yönelik reklamlar görüntülenebilir.

GOOGLE BLOGGER ŞABLON DEĞİŞTİRME

Şablonumu, Blogger'ın sağladığı başka bir şablon ile nasıl değiştirebilirim?Yazdır
Blogger'da şablonlar arasında geçiş yapmak basittir, hatta çok basittir:

Şablon | Yeni Şablon Seç bölümüne gidin:

Son olarak, turuncu "Şablonu Kaydet" düğmesine tıklayın.
NOT:

Yeni bir şablona geçiş yapmadan önce, mevcut şablonunuzu yedeklemek iyi bir fikirdir (üzerinde değişiklik yaptıysanız). Şablon | HTML'yi Düzenle sekmesine gidin ve şablon kodunu bilgisayarınızda bir metin dosyasına kopyalayıp yapıştırın.
BLOGGER ŞABLON DEĞİŞTİRME

GOOGLE SİTE HARİTASI ÇEŞİTLERİ

SİTE HARİTA RESİMLERİ :
RESİM 1


RESİM 2


RESİM 3


RESİM 4


SİTE HARİTASI ÇEŞİTLERİ

GOOGLE SİTE YÖNETİCİLERİ ARAÇLARI



Web Yöneticisi Araçları nelerdir?
Google’ın web yöneticisi araçları size, sitenizi Google'a daha uygun hale getirmenin kolay bir yolunu sağlamaktadır. Bu araçlar size sitenizin Google görünümünü gösterebilir, sorunları teşhis etmenize yardımcı olur ve arama sonuçlarımızda sitenizin görünürlüğünün artırılmasına yardımcı olmak için bizimle bilgi paylaşmanıza olanak tanır.

Bu araçların bazıları hakkında daha fazla bilgi edinmeye devam edin.
Google’ın sitenizi daha iyi tarayabilmesi için yardımcı olun
Google'da sitenizin görünürlüğünü artırmanın ilk adımı, sitenizi nasıl taradığımızı ve nasıl dizin oluşturduğumuzu öğrenmektir.

Tarama Bilgisi: Sitenize erişimimiz olduğundan nasıl emin olabileceğinizi öğrenin ve Googlebot'un en son ne zaman ziyaret ettiğini görün. Ayrıca, tarama yaparken sorun yaşadığımız URL'leri görebilir ve onları neden tarayamadığımızı öğrenebilirsiniz. Bu yolla, tüm sayfalarınızın dizinini oluşturmamızı engelleyen tüm sorunları düzeltebilirsiniz.

Dizin İstatistikleri: Sitenizin dizininin nasıl oluşturulduğuna ve şu anda hangi sayfalarınızın dizine alındığına bakın. Sitenizde ihlaller olduğunu bulursak, size sorunları giderme ve sitenizin yeniden eklenmesini isteme fırsatı vereceğiz.
Trafiği nasıl artıracağınızı öğrenin
İkinci adım, nelerin sitenize trafik çektiğini öğrenmektir.

Bağlantı verilerini görüntüleyin: Web üzerinde sitenizdeki sayfalar için bulduğumuz binlerce bağlantıyı görüntüleyin. Sitenizin ziyaretçilerini daha iyi anlayabilmeniz için veriler harici ve dahili bağlantılara ayrılmıştır.

En Çok Yapılan Sorgular: Sitenize en çok trafik çeken sorguları ve sitenizin en çok görüntülenen arama sonuçlarında nereye eklendiğini bulun. Bu, kullanıcıların sitenizi nasıl bulduğunu öğrenmenize olanak sağlar.

Sayfa Analizi: Sitenizdeki en iyi içeriği görüntüleyin ve diğer sitelerin ona bağlantı vermek için kullandıkları kelimelere bakın.
Sitenizle ilgili bilgileri bizimle paylaşın
Siteniz hakkında en çok bilgiye siz sahip olduğunuza göre, bu bilgileri Google'la da paylaşabilir ve sitenizin taranabilirliğini geliştirebilirsiniz.

Bir Site Haritası gönderin: Bir Site Haritası dosyası göndererek bize site sayfalarınızla ilgili bilgi verin; hangi sayfaların sizin için en önemli sayfalar olduğunu ve bu sayfaların ne sıklıkta değiştiğini öğrenmemize yardımcı olun. Bu sayfaları daha sık taramak için elimizden geleni yapacağız.

Tarama Hızı Kontrolü: Bize, Googlebot’un sitenizi nasıl taramasını istediğiniz hakkında bilgi sağlayın. Sitenizi tarama hızımızı düşürmemizi veya yükseltmemizi isterseniz haber vermeniz yeterlidir.

"Web Yöneticisi Araçları kesinlikle ihtiyaç duyacağınız bir araç. Aramanın gücünü zaten biliyorduk. Şimdi o gücü daha etkili bir şekilde yönlendirebiliyoruz."

– Jeremy Becken
ApartmentRatings.com Kurucusu ve Üst Düzey Teknik Yöneticisi "Hiçbir çaba göstermeme gerek kalmadan sitemin nasıl 'gördüğünü' bana söyleyen ücretsiz, etkili araçlar sağladığı için Google'a müteşekkirim."

– Erik Gauger, Editör ve fotoğrafçı "O kadar fazla ilgi ve o kadar fazla değişiklik olması nedeniyle, Google'ı güncellemenin daha etkili bir yolunu bulmak hem bizim hem de okuyucu topluluğumuz açısından yararlı oldu; bunun için teşekkür ederim."
SİTE YÖNETİCİLERİ ARAÇLARI

GOOGLE ALIŞVERİŞ MERKEZİ NEDİR

GOOGLE ALIŞVERİŞ MERKEZİ tıkla gör...

Google'da online alışverişte yavaş yavaş yerini almaya başladı. google'ın online alışverişteki tek farkı satışa sunulan tüm ürünlerin google ürünü olması ve google logosuna sahip olması. örnek verecek olursak kahve fincanı, şemsiye, sırt çantası gibi birçok ürüne ulaşabilirsiniz. google store’da kategori olarak 5 ayrı seçenek sunulmuş, bunları sıralayacak olursak aksesuarlar, eğlence ürünleri, çocuk ürünleri, ofis ürünleri ve giyilebilir eşyalar olarak sıralayabiliriz.


GOOGLE ALIŞVERİŞ MERKEZİ

GOOGLE ANALYTİCS NEDİR

Kurumsal düzeyde web analitiği akıllı, dostça yapılan ve ücretsiz.
Google Analytics is the enterprise-class web analytics solution that gives you rich insights into your website traffic and marketing effectiveness. Google Analytics, kurumsal, web sitesi trafiği ve pazarlama etkinliği olarak zengin anlayışlar verir sınıfı web analitik çözümdür. Powerful, flexible and easy-to-use features now let you see and analyze your traffic data in an entirely new way. Güçlü, esnek ve kolay kullanımlı şimdi gördüğünüz ve tamamen yeni bir şekilde trafik veri analiz izin özellikleri. With Google Analytics, you're more prepared to write better-targeted ads, strengthen your marketing initiatives and create higher converting websites. Google Analytics ile, daha iyi yazmak için hedefli reklamlar, pazarlama girişimleri güçlendirmek ve daha yüksek dönüştürme web sitesi oluşturmak hazırlanan konum.

Gelişmiş Segmentasyon :

Isolate and analyze subsets of your traffic. Tecrit ve trafik altkümelerini analiz. Select from predefined custom segments such as "Paid Traffic" and "Visits with Conversions" or create new custom segments with a flexible, easy-to-use segment builder. Seçin önceden özel segmentlere Dönüşümler "ile ziyaretler Paid" Trafik "ve olarak veya başka bir, esnek kolay kullanımlı segment üreticisi ile yeni özel bölümleri oluşturun. Apply segments to current or historical data and compare segment performance side by side in reports. Watch video . Güncel ya da tarihsel verileri segmentlere uygulayın ve raporlarında yan. Watch video kesim performans yan karşılaştırın.

Custom Reports Özel Raporlar :

Create, save, and edit custom reports that present the information you want to see organized in the way you want to see it. Kaydetmek, oluşturun ve özel raporlar sunan bilgiler Görmek istediğiniz şekilde organize görmek istiyorum düzenleyin. A drag and drop interface lets you select the metrics you want and define multiple levels of sub-reports. Bir sürükle ve bırak arayüzü istediğiniz ve birden çok alt seviyelere raporları tanımlayan ölçümlerini seçmenizi sağlar. Once created, each custom report is available for as long as you want it. Watch video . Oluşturulan her özel raporu gibi. Watch video istediğiniz sürece kullanılabilir.

Dashboards Gösterge tabloları :

No more digging through reports. Rapor karıştırmaya gerek yok. Put all the information you need on a custom Dashboard that you can email to others. Özel bir Gösterge Tablosunda başkalarına e-posta gönderebilirsiniz ihtiyacınız olan tüm bilgileri toplayın.
API ve geliştirici platformu
Customize Google Analytics with the APIs on Google Code . Özelleştirmek Google Analytics API Google Code Doğum ile.

Date range slider Tarih aralığı kaydırıcı :

Compare time periods and select date ranges without losing sight of long term trends. Uzun süreli eğilimleri gözden kaçırmadan zaman dilimi seçin ve tarih aralıklarını karşılaştırın.

Multiline graphing Çok satırlı grafik :

Plot mulitiple data points on a single graph for a faster analysis. Daha hızlı bir analiz için tek bir grafikte Arsa mulitiple veri puan.

Data Export Veri aktar:

Share report data by exporting into Excel, CSV and tab delimited files. Excel, CSV ve sekme içine ayrılmış dosyaları ihraç paylaşma rapor verileri.

GOOGLE ANALYTİCS NEDİR

GOOGLE İNGİLİZCE SÖZLÜK NEDİR

Google Translate (Google Çeviri), İnternet sayfalarını ve metinleri ücretsiz tercüme eden bir araçtır. Google tarafından sağlanır.

20 milyar kelime içeren Birleşmiş Milletler dökümanları üzerinde eğitilen bir yazılım kullanır. 1 Şubat 2009 tarihi itibariyle Türkçe çeviri de yapılabilmektedir.
Diğer dillerde ara
Başka dildeki bilgileri bulmak için kendi dilinizde bir arama kelime öbeği girin.
Çevir ve ara
Çeviri araçları
Tek bir tıklamayla çeviriyi yapın ve web sayfanızı anında diğer dillerde kullanılabilir duruma getirin.

Çeviri yapılabilen diller:
Afrika Dili
Almanca
Arapça
Arnavutça
Belarusça
Bulgarca
Çekoslavakça
Çince
Danca
Endonezya Dili
Estonyaca
Farsça
Filipince
Fince
Fransızca
Galce
Galiçyaca
Hırvatça
Hintçe
Hollandaca
İbranice
İngilizce
İrlandaca
İspanyolca
İsveçce
İtalyanca
İzlandaca
Japonca
Katalanca
Korece
Lehçe
Letonyaca
Litvanyaca
Macarca
Makedonca
Malezya Dili
Maltese
Norveçce
Portekizce
Romenca
Rusça
Sırpça
Slovakça
Slovence
Svahili
Tay Dili
Türkçe
Ukraynaca
Vietnamca
Yidce
Yunanca

GOOGLE SİTE HARİTASI OLUŞTURMA

Site haritası oluşturmak için genellikle FTP'den yararlanılır ancak bu normal web siteleri için geçerlidir. Eğer blogger kullanıyorsanız zahmetsiz ve hızlı bir şekilde site map yani site haritası oluşturabilirsiniz. Bunun için google'ın ve blogger'ın bize vermiş olduğu ayrıcalıklardan yararlanacağız.

Aslında bu anlatım birçok sitede var ancak ben detaylı en ince noktasına kadar anlatacağım.

Öncelikle blogger'a kayıt olurken kullandığınız E-mail adresimizle google hesabımıza giriş yapıyoruz.

Karşınıza aşağıdaki sayfa çıkacak bu sayfadan site yönetici araçları'na tıklıyoruz.

Ve çıkan sayfadan site ekleyin butonuna tıklayarak blog adresimizi http://google-devi.blogspot.com/ şeklinde yazıyoruz.
Bu aşamadan sonra sitenin size ait olduğunu doğrulamak için meta etiketi alacaksanız. Bu etiketi blogger>yerleşim>html'yi düzenle bölümüne kadar gelip, tagından hemen sonra yerleştireceksiniz.

Kodu ekleyip kaydettikten sonra tekrar kodu aldığımız sayfaya geliyoruz ve doğrula butonuna tıklıyoruz. Doğrulandı şeklinde bir ileti alırsanız. İlk aşamayı bitirdiniz demektir.

Şimdi resimde gösterilen bölümde web adresinin üzerine tıklayın ve sayfanın sol tarafındaki menüden Site Yapılandırmaya ardından Site Haritaları sekmesine tıklayın.
Karşınıza çıkan ekrandan "Bir Site Haritası Gönderin" butonuna tıklayarak. Çıkan bölüme yalnızca atom.xml yazın ve Site Haritası Gönder butonuna tıklayın. Bu site haritanızı google'a göndermek için yeterli.

Artık işlem tamam. Bu aşamadan sonra sabırlı olun yeter. Blogunuza yeni yazılar eklediğinizde bir kaç defaya mahsus site haritanızı aynı sayfaya girerek yeniden gönder butonuna basın. Bir kaç kez bu şekilde yaptıktan sonra siteniz indexlenecek ve site haritanız otomatik olarak güncellenecektir.

İkinci aşama site haritasını google'a göndermek olacak.

GOOGLE APPS GELİŞMİŞ DNS AYARLARI

Google Apps hesabınıza kaydolurken bir etki alanı satın aldıysanız, Gelişmiş DNS ayarlarınıza erişmeden etki alanınıza hizmet (e-posta veya web sayfaları gibi) ekleyebilirsiniz. Hizmetleriniz denetim masasından otomatik olarak yapılandırılır. Etki alanınızı kayıt ortaklarımızdan biriyle kaydettiğinizden, DNS ayarlarınızı sizin için yapılandırırız.

Ancak, etki alanınızın gelişmiş yönetimi için veya etki alanı barındırıcınızla bağlantı kurmanız gerekiyorsa DNS ayarlarınıza erişmeniz gerekir.

Gelişmiş DNS ayarlarınıza erişmek için şu adımları uygulayın:

https://www.google.com/a/cpanel/your_domain.com/DomainSettingsAdvancedDns adresinden hesabınıza giriş yapın. 'etki_alaniniz.com.tr' adresini gerçek etki alanı adınızla değiştirmeyi unutmayın.
DNS ayarlarınızda değişiklik yapmak için bu sayfada verilen giriş bilgileriyle DNS konsolunuzda oturum açın.
Gelişmiş DNS ayarları'na eriştiğinizde Google'dan, etki alanı adınızı kaydeden etki alanı kayıt ortağına yönlendirilirsiniz. Bu, şu anda yalnızca İngilizce olarak kullanıma sunulmuştur.

Not: Google Apps hesabınıza kaydolurken bir etki alanı adı satın almadıysanız, denetim masanızda Gelişmiş DNS ayarları bulunmaz.
GOOGLE APPS GELİŞMİŞ DNS AYARLARI

GOOGLE E-POSTA ADRESİNİ VE ŞİFRESİNİ DEĞİŞTİRME

Google Hesabınızın e-posta adresini (kullanıcı adı) veya şifresini değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Geçerli kullanıcı adınız ve şifrenizle Google Takvim'e giriş yapın.
2. Herhangi bir Google Takvim sayfasının en üstünde "Ayarlar" seçeneğini tıklayın.
3. "Genel" sekmesinin alt kısmında "Google Hesap ayarları" seçeneğini tıklayın.

Ayarlarınızı yönetebileceğiniz Google Hesap Özeti sayfanıza yeniden yönlendirilirsiniz. Soldaki "Kişisel Bilgiler" bölümünün altında "E-posta Adresi" veya "Şifre" seçeneğini tıklayın ve istediğiniz değişiklikleri yapın.

Gmail kullanıcılarının e-posta adresini (kullanıcı adı) değiştirme seçeneğini görmeyeceğini lütfen unutmayın. Yalnızca Gmail dışında bir adresi olan hesaplarda e-posta adresi değiştirilebilir.
GOOGLE E-POSTA ADRESİNİ VE ŞİFRESİNİ DEĞİŞTİRME

GOOGLE KİŞİSEL ANA SAYFA HİZMETİ

Just as Garett Rogers suggested last week , Google now allows users to add tabs to their Personalized Home page. Tıpkı Garett Rogers geçen hafta önerdi, Google, kullanıcıların kendi Kişiselleştirilmiş Ana sayfa için sekmeleri eklemenize izin verir.

Once a new tab is added, users can “move stuff here from another tab” or drag and drop existing items onto the tab. Bir kez yeni bir sekme başka bir sekme "veya sürükleyin gelen kullanıcılar" hareket stuff here eklenir ve sekme üzerine mevcut öğeleri bırakın. I've only been able to add six tabs so far, but others are reporting there's a maximum of seven. Ben sadece bugüne kadar altı sekmeden eklemek başardık ama diğerleri yedi maksimum raporlama vardır.

It currently doesn't seem possible to re-order the tabs once they've been created, with the only option being to delete or rename the existing tabs and shuffle any modules manually. Şu anda yeniden mümkün görünmüyor-sekmeleri aynı anda yaratıldıkları been düzeni, tek seçenek olarak silmek veya el ile mevcut sekmeleri ve shuffle herhangi modülleri ile yeniden adlandırın.

Even without any modules added, performance in both IE6 and Firefox is quite sluggish for me. Hatta herhangi bir modülleri, hem IE6 ve Firefox performans ekledi benim için oldukça durgun olduğunu. This seems to be because each time a tab is selected, a new request is made to the server - even if the tab has been selected previously. Bunun nedeni her sekme, yeni bir istek sunucuya yapılır - seçildiğinde gibi görünüyor olsa bile sekmesini önceden seçildi.
GOOGLE KİŞİSEL ANA SAYFA HİZMETİ

GOOGLE ADWORDS BAŞARI HİKAYELERİ

Vestel Google AdWords kampanyasıyla satış sonrası destek için yeni bir kanal yarattı
Vestel Şirketler Grubu, www.vestel.com.tr
Zorlu Holding’in amiral gemisi Vestel Şirketler Grubu, elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında, Türkiye’nin ve uluslararası pazarın güçlü oyuncuları arasında yer alıyor. Üretim, satış ve pazarlama, Ar-Ge, yazılım ve uydu hizmetleri konusunda faaliyet gösteren 12’si yurt dışında toplam 24 şirketten oluşan Grup, global arenada 11 Ar-Ge merkezi ile dünyaya teknoloji sunuyor. Dünya şirketi olma vizyonuyla ihracat odaklı büyüme stratejisini sürdüren Vestel, son 5 yılda 100’ü aşkın ülkede gerçekleştirilen ve 10 milyar Euro’yu aşan ihracat ile elektronik sektöründe 10 yıldır üst üste ihracat birinciliğini koruyor. Dünya elektronik eşya üretiminin yüzde 6’sı, Avrupa elektronik eşya üretiminin yüzde 28’i Vestel tarafından gerçekleştiriliyor. Vestel, bugün 12 bin çalışanı ve binlerce yan sanayi çalışanıyla, 60 bin kişiye gelir kaynağı yaratıyor.

İş Yaklaşımı
Nielsen Marka Araştırması 2007 sonuçlarına göre Vestel, Türkiye’nin bilinirliği en yüksek 10 markası arasında 6. sırada yer alıyor. Vestel web sitesini en önemli rekabet güçlerinden biri olarak görüyor. Vestel İletişim Müdürü Tuğba Saygıoğlu, Vestel online pazarlama stratejisinin, online mecrayı kullanan hedef kitle ile doğru yerde ve uygun zamanda, etkin mesajlarla buluşmak üzerine kurulduğunu söylüyor: “Hızla gelişen web dünyasındaki trendleri yakından takip etmeyi ve hedef kitleye hitap eden, yeni online mecralarda yer alarak daima erişilebilir olmayı hedeflerimize ulaşmada destekleyici olarak görüyoruz.”

Vestel online pazarlama stratejisi doğrultusunda hedef kitleye doğru yerde doğru zamanda ulaşmak, mecrayı tanımak, şirket olarak tecrübesini artırmak ve bu mecraya özel teknikleri kullanarak rekabet avantajı yakalama hedefiyle 2007’de Google AdWords kullanmaya başladı. Vestel’in Google AdWords kanalı ile stratejik farklılık yaratma isteği “Satış Sonrası Servis Kampanyası’ nın başlangıç noktası oldu.

Kampanyada Google AdWords Arama Motoru reklamları kullanılarak, internetten yetkili servise ulaşmaya çalışan tüketicileri Vestel’le buluşturacak yeni bir iletişim kanalı yaratıldı. Saygıoğlu, kampanyada satış sonrası destek servisleri konusunda online olarak arama yapan tüketicileri kolay ve hızlı bir şekilde servis noktalarıyla buluşturmayı hedeflediklerini belirtiyor: “Servis, Vestel servis, İzmir Vestel servis’ gibi kelimelerle arama yapanlar Vestel arama reklamı ile karşılaştılar. Bu reklamdan da sitedeki servis sayfasına gidip, bulundukları ildeki servis iletişim bilgilerine erişmelerini sağladık.”

Sonuçlar
Vestel Google AdWords Satış Sonrası Servis Kampanyası reklamı arama sonuçlarında sponsor bağlantılarda metin reklam olarak görüntülendi. Saygıoğlu, kampanyayla satış sonrası destek almak isteyen tüketicilerini hızlı ve kolay bir şekilde servis noktaları ile buluşturmanın yanında, güncel mesajlarını da sunma olanağını yakaladıklarını söylüyor. “Kampanya ile web sitesindeki satış sonrası destek sayfalarının ziyaretçi sayısında beklentilerimizin üzerinde, yüzde 90’ı aşan oranda bir artış elde ettik. Aynı zamanda çağrı merkezinde çalışan arkadaşlarımızın yükünü biraz olsun azaltmak bizi sevindiren diğer bir unsur oldu.”

Kampanya servis arayanlara ve belli lokasyon arayanlara göre iki boyutta gerçekleştirildi. Kampanyanın geri dönüş oranı servis sayfalarının tıklama oranı olarak belirlendi. Vestel’e Google AdWords kanalı yönetiminde danışmanlık hizmeti sunan Vodaco Agency Online Marka Danışmanı Yılmaz Altun, kampanyada çok düşük bir yatırımla etkili bir geri dönüş sağladıklarını vurguluyor: “Servis sayfaları aylık ortalama olarak 5 bin kez tıklanırken, Google AdWords kampanyası süresince bu rakam iki katına çıkarak ortalama 10 bine yükseldi. Ekim ayında başlayan kampanyada şimdiye kadar toplam 105 bin tıklama aldık.”

Saygıoğlu ise kampanya ile ulaştıkları tıklama oranlarının beklentilerinin üzerinde olduğunu söylüyor: “Toplamda yüzde 20’lere yakın tıklama oranlarına ulaştık. Bu normalde karşılaşılan oranlara göre çok yüksek. Burada büyük bir fırsat olduğunu görmek bizi sevindirdi.”

Kampanyanın servis tarafında 165 adet anahtar kelime kullanıldı. Altun, anahtar/arama kelimeleri bazında da bakıldığında tıklama oranlarının çok yüksek olduğunu belirtiyor: “Anahtar kelime olarak, ‘Vestel servis’ kelimesi yüzde 46, ‘Vestel servisleri’ kelimesi yüzde 52, ‘Tv servis’ kelimesi yüzde 21 tıklama oranına ulaştı. Bunlar sektör ortalamalarının çok üstünde rakamlar. Tıklama oranı şu şekilde de yüksek olabilir, kelime iki kez aranır, birinde bile tıklansa yüzde 50 tıklama oranı elde edersiniz. Ama bu kelimelerin aranma sayısı çok yüksek. Örneğin ‘Vestel servis’ yaklaşık 70 bin kez gösterilmiş, 32 bin kez tıklanmış.”

Coğrafi dağılıma göre hazırlanan kampanyada ise 330 anahtar kelime kullanıldı ve yüksek geri dönüş oranları elde edildi. ‘Vestel Servis İzmir’ için tıklama oranı yüzde 64, Ankara için yüzde 63, Vestel fabrikalarının bulunduğu Manisa için yüzde 52, ‘Tokat Vestel Servis’ için yüzde 46’ya ulaştı.

Google AdWords Hesap Yöneticisi Mahir Erkan, “Vestel Google AdWords Servis kampanyası sonucu elde edilen tıklama oranları Vestel’in internet iletişiminin Anadolu için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Anadolu tüketicilerinin servislere ulaşabilmesi için en mantıklı yöntem Google AdWords oldu” diyor.

Vestel Google AdWords kampanyası ile internet aramalarında rekabet gücü kazandı. Böylece marka algısına da fayda sağladı. Saygıoğlu, Google AdWords kampanyası ile daha önce internetten yürütülen kampanyalara göre çok daha yüksek tıklanma oranlarına ulaştıklarını ve odaklı hedef kitleleri web sitesine çektiklerini söylüyor: “Bu da bizim açımızdan hem işi büyütmek tarafında hem de pazarlama işlevi açısından çok anlamlı fayda sağladı. Hedef kitlemize doğru yerde, doğru zamanda erişmemizi sağlayan Google AdWords kanalını, yapacağımız her pazarlama aktivitesinin vazgeçilmez bir parçası olarak kullanmaya devam edeceğiz.
GOOGLE ADWORDS BAŞARI HİKAYELERİ

BLOGGER İLETİ GÖNDERME KILAVUZU

Google Ürünleri Yardım Forumu'na Hoş Geldiniz! Bu forumun Google ürünleri kullanıcılarının birbirine yardım edebileceği, Google ürünleri hakkında sorular sorabileceği ve Google ürünleri uzmanlıklarını başkaları ile paylaşabileceği gelişen bir topluluk olmasını istiyoruz.

Google ürünleri Yardım Forumu yönetilmeyen bir forumdur. Belli gereksinimlere sahip benzersiz bir topluluğuz, bu nedenle birkaç temel kural oluşturduk ve burayı olabilecek en iyi yer yapmak için en iyi uygulamaları yarattık.

Başlamadan önce :

Google Yardım Forumu Hizmet Şartları'nı okuduğunuzdan emin olun.
Burada herhangi bir soru sormadan önce yanıtını aradığınızdan emin olun. Google aramayı sever ve bunu oldukça iyi yaptığımızı düşünüyoruz. Herkes sayfanın üst kısmındaki arama kutusunu kullanırsa, aynı sorunun birden fazla kez sorulmasını önleyebiliriz ve sorularınızın yanıtlarını daha kolay bulabilirsiniz.

Başkaları ile Etkileşimde Temel Kurallar :

Dikkatli olun. Forum içerisinde asla e-posta adresinizi veya kişisel bilgilerinizi paylaşmayın. Çevrimiçi olmayanlarla iletişim kurmayı veya başkalarının sizinle iletişim kurmasını seçerseniz lütfen dikkatli olun. Sizi seviyor, güvenliğinizi, emniyetinizi ve gizliliğinizi garanti altına almak istiyoruz.
Birbirinize karşı nazik olun. Burası Google ürünleri ile ilgilenenlerin topluluğudur ve her şeyin dostluk çerçevesi içinde olmasını istiyoruz. Kişisel saldırılar ve ad takmak yasaktır. Bu davranış, uyarı almanıza veya topluluktan atılmanıza neden olabilir.
Rehberlere karşı nazik olun. Bizler, bu forumla ve kullanıcıları ile ilgilenen gerçek kişileriz. Geri bildirimlerinizi almaktan her zaman mutlu oluruz ancak lütfen yapıcı olun.
Kötüye kullanımla mücadeleye hazır olun. Hepimiz bu topluluğun koruyucularıyız. Topluluğu bilgi verici ve eğlenceli kılmak için soruları açıklığa kavuşturan yardımlarınıza gereksinimiz var. Bir soruyu veya yanıtını kötüye kullanım olarak işaretlemek için, gönderinin yanındaki "Kötüye Kullanımı Bildir" bağlantısını tıklayın.

Gönderinin Nasıl Yapılacağı Hakkında Temel Kurallar :

Gönderiler kişi tarafından yapılmalıdır. Rumuzları severiz (uygun oldukları sürece) ancak kullanıcı adlarının bir e-posta adresi veya bir URL olamayacağını lütfen aklınızda bulundurun.
Gönderiler Google ürünleri ile ilgili olmalıdır.
Gönderiler başkalarının kolaylıkla okuyabileceği biçimde olmalıdır. Konu satırlarının TAMAMI BÜYÜK HARFLE yazılmamalı veya çok fazla noktalama işareti içermemelidir. Gönderiler gereksiz URL'ler içermemelidir. Bir URL gönderisi yapmak için girdiğinizde, doğrudan site ile ilgili sorun giderme sorularınız varsa, içerisinde çok fazla URL olan gönderiler silinecektir. Google, çok fazla URL gönderen üyelerle iletişim kurabilir veya gruptan uzaklaştırabilir.
Gönderiler en uygun kategoriye göre etiketlenmelidir. Bu forum kategorilere göre organize edilir, bu nedenle lütfen sorunuza uygun kategoriyi seçin.

Gönderilerin İçeriği İle İlgili Temel Kurallar :

Gönderiler aşağıdaki türde materyalleri içermemelidirler. Bu türde içerikleri gönderirseniz, siz veya gönderiniz gruptan kaldırılabilir.

Spam :

Bu forumda, hepimiz topluluğun spam içermemesini sağlamakla sorumluyuz. Reklam amaçlı, ticari içerik veya yetişkin içeriği, aynı gönderinin birden fazla örneği, soruyla ilgisi olmayan URL'lere sahip gönderiler ve kötü niyetli yazılım, virüs iletimleri, hizmete veya başkalarına zarar verebilecek her türlü iletim spam kapsamına girmektedir.
Çıplaklık ve Müstehcenlik İçeren Materyal. Çıplaklık veya müstehcenlik içeren materyallere izin vermeyiz. Porno sitelere yönlendiren içeriğe de izin vermeyiz.
Şiddet ve Zorbalık Davranışı:

Başka kullanıcılara karşı tehdit, taciz veya zorbalık unsurları kullanmayın. Başkalarını taciz edenlere küfür etmek de buna dahildir.
Nefret İfadesi. Belli insan gruplarının ırkına veya etnik kökenine, dinine, özrüne, cinsiyetine, yaşına, kıdem durumuna veya cinsel tercihine/cinsel kimliğine karşı nefret uyandıran içeriklerine izin vermeyiz.
Taklit Etme :

Başkalarını taklit etmeye veya yanıltıcı ya da başkalarını yanıltma ihtimali olan diğer davranışlara izin vermeyiz.
Özel ve Gizli Bilgiler. Kişilerin kredi kartı numarası, Sosyal Güvenlik Numarası, sürücü numarası veya diğer lisans numaraları veya herkesin bilmediği diğer bilgileri gibi özel ve gizli bilgilerinin yetkisiz olarak yayınlanmasına izin vermeyiz.
Telif Hakkı :

Açık biçimde telif hakkının ihlal edildiğini iddia eden bildirimlere yanıt vereceğiz. Lütfen "Kötüye Kullanımı Bildir" bağlantısını tıklayıp "Telif Hakkı" seçeneğini belirleyerek böyle bir ihlale uğradığını iddia ettiğiniz telif hakkı materyalini işaretleyin.
BLOGGER İLETİ GÖNDERME KILAVUZU

SİTEM ARAMA SONUÇLARINDA FAZLA ÇIKMIYOR

Amacımız, aldığımız her sorgu için yüksek oranda alakalı sonuçlar döndürmektir. Arama sonuçları arama dizinimizden döndürülür. Web'e içerik eklendikçe ve web'deki içerik değiştirildikçe arama dizinimiz de sürekli olarak değişir. İçeriğin değişmesi ve sıralama algoritmalarımızın güncellenmesi, arama sonuçlarında URL konumlarının değişmesine ve düşük bir ihtimal de olsa URL'lerin kaldırılmasına neden olabilir.

Bu değişikliklerin kafa karıştırıcı olabileceğini anlıyoruz. Sitenize web'deki diğer sitelerden çok sayıda bağlantı verilmişse, sonraki taramamız sırasında sitenizi yeniden eklememiz mümkündür. Herhangi bir sayfanın dizinimizde tutarlı bir şekilde veya belirli bir sırada görüneceğini garanti edemesek de, Web Yöneticisi Kurallarımız bir siteyi tarayıcı dostu bir durumda tutmakla ilgili yararlı ipuçları sunar. Bu önerilere uygun davranmak, sitenizin arama sonuçlarımızda tutarlı bir şekilde görünme olasılığını yükseltecektir.

Siteniz Google arama sonuçlarında görünmüyorsa veya sonuçlar öncekinden kötüyse, sorunu tespit etmek ve olası nedenlerini ortadan kaldırmak için şu adımları inceleyin.

Sitenizin Google dizininde olup olmadığını kontrol edin :

site: araması yapın
Bir web yöneticisi sitesinin arama sonuçlarımızdan düştüğünü bize bildirdiğinde, çoğu kez sitenin hala eklenmiş durumda olduğunu görüyoruz. Sitenizin hala dizinimizde yer alıp almadığını hızlı bir şekilde anlamak için sitenizin tam URL'siyle bir Google site araması gerçekleştirin. Örneğin, site:www.google.com.tr için yapılan bir arama şu sonuçları verecektir: http://www.google.com.tr/search?num=100&q=site:google.com.trsite: operatörü ve alan adı arasında boşluk bırakmamanız gerektiğini unutmayın. Site Durumu Sihirbazı, sitenizin dizindeki durumunu kontrol etmenizi sağlar, ayrıca Google'ın son zamanlarda ana sayfanıza erişip erişmediğini bildirir.

URL'niz için bir Google site araması gerçekleştirdiğinizde sonuç olarak sitenizin görünmesi, sitenizin dizinimize eklenmiş olduğu anlamına gelir.

Ancak siteniz önceden dizine eklendiği halde artık dizinde bulunmuyorsa Web Yöneticisi Kurallarımızı ihlal ettiği için kaldırılmış olabilir. Kuralları inceleyin ve herhangi bir sorunu düzeltirseniz tekrar değerlendirme isteği gönderin.

Sitenizin alan adınıza göre sıralandığını doğrulayın:

www.[alanadiniz].com.tr için bir Google araması yapın. Siteniz sonuçlarda görünmüyorsa veya sonuçlardaki sıralaması düşükse bu, sitenizin web yöneticisi kurallarını ihlal ettiği için cezalandırılmış olabileceğini gösterir. Sitenizle ilgili kötü niyetli yazılım gibi belirli sorunlar tespit edersek, bunu İleti Merkezi aracılığıyla size bildiririz. Sitenizi web yöneticisi kuralları açısından da incelemelisiniz. Tüm sorunlar giderildikten sonra, bir tekrar değerlendirme isteği gönderin.

Bizi yeni içeriğiniz hakkında uyarın
Siteniz çok yeniyse, henüz sitenizden haberdar olmayabiliriz. Google'a sitenizi bildirin. Google'ın yeni sayfaları daha hızlı keşfetmesini sağlamanın başka bir yolu da Site Haritası göndermektir. Siteniz zaten dizinde olsa da, Site Haritaları, önemli olduğunu düşündüğünüz sayfaları Google'a bildirmek için mükemmel bir yoldur.

Google'ın sitenizi bulup tarayabileceğinden emin olun :

Tarama, Googlebot'un Google dizinine eklenecek yeni ve güncellenmiş sayfaları bulmasını sağlayan işlemdir. Tarama işlemimiz, önceki tarama işlemlerinde oluşturulan web sayfası URL'lerinin listesiyle başlar ve web yöneticileri tarafından sağlanan Site Haritası verileriyle artarak devam eder. Googlebot, bu web sitelerini ziyaret ettikçe her sayfada bulunan bağlantıları alarak taranacak sayfalar listesine ekler. Yeni siteler, mevcut siteler üzerindeki değişiklikler ve geçersiz bağlantılar alınarak Google dizinini güncellemek için kullanılır.

Tarama hatalarını kontrol edin. Web Yöneticisi Araçları'ndaki Tarama hataları sayfası, sitenizde taramaya çalıştığımız ve erişemediğimiz URL'ler hakkında ayrıntılı bilgi verir. Lütfen bu hataları inceleyin ve mümkünse düzeltin. Googlebot, sitenizi bir sonraki tarayışında değişiklikleri alır ve onları Google dizinini güncellemek için kullanır.
robots.txt dosyanızı inceleyin. robots.txt test aracı Googlebot'un sitenizdeki URL'lere veya dizinlere erişimini engelleyip engellemediğinizi görmek için robots.txt dosyanızı analiz etmenizi sağlar.
URL'lerin meta etiketlerle engellenmediğinden emin olun.
Sitenizin yapısını inceleyin ve kolay erişilebilir olduğundan emin olun. Çoğu arama motoru metne dayalıdır. JavaScript, DHTML, görseller veya gezinme ve bağlantı oluşturmak için Silverlight gibi zengin ortamlar kullanıyorsanız, Googlebot ve diğer örümcekler sitenizi tararken sorun yaşayabilir.
Yakın zamanda sitenizi yeniden yapılandırdıysanız veya yeni bir alan adına geçtiyseniz, önceden sıralaması yüksek olan sayfaların sıralaması düşebilir. Bu durumdan kaçınmak için kullanıcıları, Googlebot'u ve diğer örümcekleri akıllı şekilde yeniden yönlendirmek üzere .htaccess dosyanızda 301 yönlendirmelerini ("RedirectPermanent") kullanın. (Bunu Apache'de .htaccess dosyasıyla, IIS'de ise yönetim konsolundan yapabilirsiniz.) 301 HTTP yeniden yönlendirmeleri hakkında daha fazla bilgi için bkz. http://www.ietf.org/rfc/rfc2616.txt.
Site Haritası oluşturmayı ve göndermeyi düşünün. Siteniz dizine eklenmiş olsa da, Site Haritaları, Google'a siteniz ve önemli olduğunu düşündüğünüz URL'ler hakkında bilgi vermenin bir yoludur. Site Haritaları, sitenizin dinamik içeriğe veya Googlebot tarafından kolayca keşfedilemeyecek başka/farklı içeriğe sahip olması durumunda veya siteniz yeniyse ya da sitenize verilen bağlantı sayısı fazla değilse özellikle etkilidir.

Google'ın sitenizi dizine ekleyebileceğinden emin olun başa dön

Googlebot, gördüğü kelimelerin tümünü ve bu kelimelerin sayfalardaki konumlarını içeren geniş bir dizin oluşturabilmek için taradığı sayfaların her birini işler. Ayrıca, başlık etiketleri ve alt öznitelikleri gibi önemli içerik etiketlerinde ve özniteliklerde bulunan bilgileri işleriz. Google, çok sayıda içerik türünü işleyebilir. Ancak HTML, PDF ve Flash dosyalarını işleyebildiğimiz halde Silverlight gibi diğer zengin ortam biçimlerini anlamada (örneğin tarama ve dizin oluşturmada) zorluk yaşıyoruz.

Sitenizin dizin istatistiklerini kontrol edin:

Bu istatistikler sitenizin Google dizininde nasıl temsil edildiğini gösterir.

Sitenizin yapısını inceleyin. Çoğu arama motoru gibi Google da metne dayalıdır. Bu, Googlebot'un görsellerdeki metinleri veya Flash dosyaları dışındaki zengin ortam dosyalarının çoğunda bulunan metinleri ya da JavaScript arkasında gizli olan veya oturum açmanızı gerektiren sayfalardaki metinleri okuyamadığı anlamına gelir. İçeriğinizin metne dayalı ve okunabilir olduğundan emin olmanız kullanıcılar ve Googlebot için daha erişilebilir olmasına yardımcı olur.

İçeriğinizin kullanışlı ve alakalı olduğundan emin olun :

En çok aranan sorgular sayfasını inceleyerek kullanıcıların sitenize nasıl ulaştığını öğrenin. İlk liste sitenizin en çok göründüğü Google aramalarını gösterir. İkinci liste, kullanıcıların tıklayarak sitenize ulaştığı Google aramalarını gösterir. Kullanıcıların neleri aradığını (birinci liste) ve sitenizi tıklayacak kadar ilgilerini çeken şeyin ne olduğunu (ikinci liste) anlamanızı sağladığı için bu bilgi özellikle yararlıdır. Örneğin, siteniz espresso makineleri ve kahve aparatları için yapılan Google aramalarında sık sık görünebilir. Kahve aparatları sorgusu ikinci listede görünmüyorsa bunun nedeni sitenizin kahve aparatları hakkında bilgi içerdiğinin kullanıcılar tarafından anlaşılmaması olabilir. Bu durumda daha ilgi çekici ve alakalı hale getirmek için içeriğinizi gözden geçirmeyi düşünün. Sitenizi anahtar kelimelerle doldurmaktan kaçının, bu durum sitenizin sıralamasının ve okuyucularınızın kullanıcı deneyimlerinin olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilir.

Google'ın sitenizi nasıl gördüğünü öğrenin. Anahtar kelimeler sayfası, diğer sitelerin sitenize bağlantı verirken kullandığı anahtar kelimeleri ve kelime gruplarını gösterir. Diğer kullanıcıların sitenizi nasıl gördüğünü anlamanız, hedef kitlenizi en iyi şekilde belirlemenin yolunu bulmanıza yardımcı olabilir.

Web Yöneticisi Araçları'ndaki HTML önerileri sayfasına bakın. Başlık etiketlerindeki ve meta açıklamalarındaki açıklayıcı bilgiler, sitenizin içeriği hakkında bizim için önemli bir kaynaktır. Ayrıca bu metin, arama sonuç sayfalarında görünebilir ve kullanışlı, açıklayıcı bir metnin kullanıcılar tarafından tıklanma olasılığı çok daha yüksektir.
Sitenizi tüm dünyaya duyurun. Sitenize gelen bağlantılar, Google'ın sitenizin kullanıcının sorgusuyla olan alakasını belirlemesine yardımcı olur. Başka siteler içeriğinizi değerli bulduğunda ve ziyaretçileri açısından yararlı olabileceğini düşündüğünde, web'in dinamik doğasının bir parçası olarak, sitenize doğal bağlantılar oluşturulur.

Güvenli Arama'yı kapatarak herhangi bir içeriğinizin yetişkin içeriği olarak işaretlenip işaretlenmediğini kontrol edin. Google'ın Güvenli Arama filtresi, pornografi ve belirgin şekilde cinsel içerik bulunan siteleri arama sonuçlarından eler. Hiçbir filtre %100 başarılı olmamasına karşın, Güvenli Arama anahtar kelimeleri ve kelime gruplarını, URL'leri ve Açık Dizin kategorilerini denetleyen özel ve gelişmiş bir teknoloji kullanır.
İyi bir görsel içerik, sitenize yönelik trafik oluşturmak için mükemmel bir yol olabilir. Görselleri yayınlarken mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini oluşturma konusunda dikkatli olmanızı ve görsel kurallarımıza uymanızı öneririz.

Bir rakibin, sıralamanıza zarar vermesi veya sitenizi dizinimizden çıkarttırması neredeyse imkansızdır. Başka bir sitenin sizin sitenize bağlantı vermesinden rahatsız oluyorsanız, söz konusu sitenin web yöneticisiyle bağlantı kurmanızı öneririz. Google, web üzerinde yayınlanan bilgileri toplar ve düzenler; ancak bu sayfaların içeriği bizim denetimimizde değildir.

Bazen, arama sonuçlarındaki dalgalanmaların nedeni veri merkezlerimizdeki farklılıklar olabilir. Bir Google araması yaptığınızda, sorgunuz arama sonuçlarını almak üzere bir Google veri merkezine gönderilir. Çok sayıda veri merkezi vardır ve bir sorgunun nereye gönderildiğini birçok faktör (coğrafi yer ve arama trafiği gibi) belirler. Tüm veri merkezlerimiz aynı anda güncellenmediğinden, sorgunuzla hangi veri merkezinin ilgilendiğine bağlı olarak biraz farklı arama sonuçları görmeniz mümkündür.
SİTEM ARAMA SONUÇLARINDA FAZLA ÇIKMIYOR